To je to što me zanima!

Briga za okoliš i zdravlje korisnika

Ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo, ušteda energije te čist i ugodan zrak značajke su LG-evih ovogodišnjih modela
Vidi originalni članak

Bez obzira što mislili o konceptu globalnog zatopljenja, klimatske promjene se ne mogu poreći. Vremenski ekstremi postali su naša svakodnevica, a ljeta kao da više ne mogu proći bez teško podnošljivih toplinskih valova – čak i u Skandinaviji. A i cijela Hrvatska je upravo na udaru jednog... Loš utjecaj čovjeka na prirodu i okoliš očito dolazi na „naplatu“, a toga su, osim sve većeg broja ljudi, svjesne i kompanije - proizvođači uređaja koji korisnicima olakšavaju život i čine ga boljim. LG i njegovi sofisticirani klima-uređaji odličan su primjer jer je kod novih modela podjednako mislio na dobrobit okoliša i svojih korisnika. Naime, LG-evi klima-uređaji (modeli ARTCOOL, Deluxe, Serius, Standard za 2018.) kao rashladno sredstvo koriste visokoučinkovit, a ekološki prihvatljiv plin R32. Upotreba „zelenog“ plina R32 svakako je doprinos kompanije u borbi protiv oštećenja ozonskog omotača i globalnog zatopljenja, no važan aspekt u zaštiti okoliša predstavljaju i ušteda resursa te dug životni vijek samih uređaja. 

Kompresori na tipičnim klima-uređajima se isključuju i uključuju kako bi prilagodili temperaturu, trošeći veliku količinu energije. LG-ev kompresor DUAL Inverter stalno podešava brzinu kako bi se održala željena razina temperature. Ova minimalna fluktuacija štedi energiju i osigurava veću udobnost hlađenja. Zrak se izbacuje dalje i brže, kompresor radi sa znatno manje vibracija i gotovo nečujno, a njegovu trajnost i pouzdanost potvrđuje LG-evo 10-godišnje jamstvo. Tu je i značajka aktivne energetske kontrole koja podešava maksimalnu frekvenciju motora kompresora i povećava uštedu energije tako što korisnicima nudi da sami odaberu odgovarajuće razine potrošnje energije i kapaciteta hlađenja. Pomoću značajki brzog hlađenja te četverosmjernog strujanja, zrak iz klima-uređaja izlazi u četiri smjera u svaki kut prostorije, kako bi hlađenje bilo još ravnomjernije. 

Osim ugode, LG korisnicima omogućava i zdrav i čist zrak u prostorijama. U kućama i stanovima se u zraku često nalaze brojne štetne mikroskopske čestice prašine i bakterije, koje mogu negativno utjecati na zdravlje ukućana. Razni sustavi filtriranja i zaštite kod LG-evih klima-uređaja pročišćavaju zrak i smanjuju neugodne mirise. Osim filtera s dvostrukom zaštitom koji skuplja sve čestice prašine veće od 10 mikrometara, tu je i ionizator Plasmaster. On oslobađa preko tri milijuna iona koji učinkovito steriliziraju zrak i okolne površine te istovremeno neutraliziraju mirise. Tako je dokazano da LG-ev ionizator sterilizira bakteriju E.coli u preko 99,9% slučajeva, i to u svega 30 minuta! Osim toga, funkcija sveobuhvatnog automatskog čišćenja sprečava stvaranje bakterija i plijesni na izmjenjivaču topline te tako pruža ugodnije i sigurnije okruženje za korisnike.

LG-evi energetski učinkoviti i ekološki klima-uređaji s kompresorom DUAL Inverter mogu se nabaviti u svim većim trgovinama klimatizacijskih uređaja po preporučenoj maloprodajnoj cijeni već od 4.000 kn za modele od 3.5 kW.  Model ARTCOOL (AM12BP) dostupan za 6.999 kn.

Idi na 24sata