To je to što me zanima!

Brigom o sebi, budi korak ispred raka dojki - mamografija pregled koji život znači!

Affidea centri u Zagrebu, Šibeniku i Splitu pozivaju sve žene koje nisu obavile svoj pregled da dogovore svoj termin jer ništa nije važnije od zdravlja
Vidi originalni članak

Mamografija je rendgenski pregled dojki kojim se mogu otkriti promjene u dojci i do dvije godine ranije od pojave kliničkih simptoma tumora dojke, a to su promjene na koži dojke, pojave iscjetka ili na palpaciju prisutne kvržice. Prvi, tzv inicijalni mamografski pregled svaka žena treba napraviti između 38-40. godine života, a žene s pozitivnom obiteljskom anamnezom za rak dojke i ranije. Mamografija kao radiološka metoda se smatra za zlatni standard u otkrivanju raka dojke kako u svijetu tako i u hrvatskoj.

Pregled u pred menopauzalne dobi najbolje je napraviti prvih deset dana menstruacijskog ciklusa.

Mamografija će nam prikazati različite promjene u tkivu dojke kao što su kalcifikacije, mase te neka druga abnormalna i sumnjiva područja karaktera asimetričnog parenhima ili žarišnih promjena parenhima.

Najvažnije pravilo glasi: osjetite li kvržicu, promjenu u veličini ili pak udubljenje u dojci, trebali biste se odmah javiti za pregled!

Tijekom mjeseca listopada – koji obilježavamo kao „Mjesec borbe protiv karcinoma dojke“,  od 01.10. – 31.10.2020. u našim  Affidea centrima u Zagrebu, Splitu i Šibeniku - nudimo 20% popusta na preglede dojki!

Više pročitajte na linku:

https://www.affidea.hr/novosti-galerija/na%C5%A1e-novosti/listopad-mjesec-borbe-protiv-raka-dojke/

Idi na 24sata