To je to što me zanima!

Globalni lider obilježio Svjetski tjedan cijepljenja

Uz rad na razvoju cjepiva protiv COVID-19 i sudjelovanje u globalnoj i lokalnoj borbi protiv pandemije, GlaxoSmithKline obilježava i Svjetski tjedan cijepljenja
Vidi originalni članak

Cijepljenjem se svake godine spašavaju milijuni života u svim dobnim skupinama, što cijepljenje čini jednom od najuspješnijih i troškovno najučinkovitijih javnozdravstvenih intervencija. To su i neke od najvažnijih poruka ovogodišnjih Europskog i Svjetskog tjedna cijepljenja, koji se obilježavaju od 20. do 26., odnosno 24. do 30. travnja.

Uz ovogodišnji moto #CjepivaDjeluju #ZdravljeZaSve, slave se prvaci cijepljenja: cjepiva, stručnjaci koji ih razvijaju ili distribuiraju, zdravstveno osoblje koje cijepi, kao i osobe koje se cijepe, jer zajednički djeluju u zaštiti zdravlja svih i svugdje.

Kroz Svjetski tjedan cijepljenja nastoji se potaknuti i veći angažman svih dionika od provoditelja cijepljenja do zdravstvene administracije, te osvijestiti važnost cijepljenja u zaštiti i očuvanju zdravlja svih, ali i ukazati na potrebu kontinuiranog poboljšanja programa imunizacije, detektiranja i uklanjanja barijera u dostupnosti cijepljenja te povećati ulaganje u cjepiva i cijepljenje.

I ove godine, GlaxoSmithKline (GSK) se kao svjetski lider u proizvodnji cjepiva pridružuje obilježavanju Svjetskog tjedna cijepljenja. Svi možemo biti prvaci cijepljenja, a cijepljenjem štitimo ne samo sebe, nego i cijelu zajednicu. Kao mali prvaci cijepljenja djeca zaposlenika GSK ove su godine putem video poziva iz vlastitih domova predstavljala crteže kojima su dočarali kako oni vide cijepljenje i njegove dobrobiti za sve. Vjerujemo da će ovim crtežima mališani razveseliti svoje tete doktorice i medicinske sestre i na ovaj način im zahvaliti i u naše ime što brinu za nas. Kako bi djecu dodatno obradovali i skratili im sate do povratka u školske klupe i druženja s prijateljima, GSK im je darovao knjige primjerene njihovoj dobi.

A važnost cjepiva i cijepljenja ponovno je došla u središte pažnje najšire svjetske javnosti izbijanjem pandemije COVID-19 i početkom potrage za cjepivom protiv te opasne prijetnje našem zdravlju.

Nakon prošle godine u kojoj je diljem svijeta proizveo i dostavio 701 milijun doza cjepiva protiv čak 21 zarazne bolesti, GSK se toj potrazi pridružio kroz partnerstva s drugim kompanijama koje rade na razvoju cjepiva kako bi svoju tehnologiju razvoja i proizvodnje učinio dostupnom istraživačkim programima cjepiva za COVID-19.

Kao društveno odgovorna tvrtka koja želi pomoći ljudima da učine više, osjećaju se bolje i žive duže, GSK se uz donaciju Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji vrijednu 10 milijuna dolara pridružio i brojnim lokalnim inicijativima s ciljem davanje podrške u borbi protiv COVID-19. Uz financijsku donaciju inicijativi Hrvatske ljekarničke komore i Crvenog križa „Pozovi za zdravlje“, dio GSK zaposlenika volontira u pozivnom centru Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i time posvećuju svoje vrijeme kako bi pomogli zdravstvenom sustavu u ovim izazovnim vremenima.

Svim zdravstvenim radnicima i zaposlenim u zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske i šire ovim putem GSK želi zahvaliti na njihovom trudu i predanosti u borbi protiv pandemije COVID-19, kao i na njihovoj požrtvovnosti i hrabrosti.

Cjepivo protiv COVID-19 pandemije, kada bude razvijeno, svakako će odigrati veliku ulogu i zdravstvenim radnicima poslužiti kao vrijedni alat koji će pomoći zaštiti milijune života diljem svijeta, stoga podržite i vi obilježavanje Svjetskog tjedna cijepljenja.

GSK je svjetska zdravstvena tvrtka vođena posebnom ciljem: pomoći ljudima da učine više, osjećaju se bolje, žive duže. Za više informacija posjetite www.gsk.com/about-us

Idi na 24sata