To je to što me zanima!

HEP vas poziva na GREEN RUN utrku 07.10.2018.

Na današnjoj konferenciji za medije u kinu Europa u Zagrebu predstavljena je GREEN RUN utrka. GREEN RUN je najveća rekreativna utrka za održivi razvoj u Hrvatskoj koja će se održati 07.10.2018.
Vidi originalni članak

Prijave su besplatne na www.greenrun.hr, a sve registrirane sudionike očekuju poklon paketi naših sponzora. Veliko hvala HEP-u i Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji su prepoznali vrijednost ovog projekta i podržali ga; izjavio je organizator utrke g.Marko Lasić. Moto utrke je: Zajedno trčimo #ZAPRIRODU. Uz sportski, sve posjetitelje očekuje i bogati gastronomski te zabavni program. 

HEP podržava Green Run utrku!!!

Hrvatska kao članica Europske unije svoj razvoj sve više temelji na čistoj energiji i niskougljičnom gospodarstvu. HEP već sada daje svoj snažan doprinos ispunjenju ambicioznih ciljeva održivog razvoja. U HEP-ovoj proizvodnji električne energije oko 70 posto već sada čine izvori koji ne emitiraju CO2. I HEP-ovi veliki kupci mogu sudjelovati u stvaranju niskougljične budućnosti koristeći jedinstveni proizvod ZelEn, električnu energiju zajamčeno dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora energije.

S obzirom da je emisija CO2 po proizvedenom kilovatsatu električne energije u Hrvatskoj među najnižima u Europi, za vožnju automobilima na električni pogon u Hrvatskoj može se s pravom reći da je riječ o zelenom, okolišno prihvatljivom obliku prometa. Promovirajući elektromobilnost u Hrvatskoj, HEP je do sada otvorio više od 50 ELEN javnih punionica za električna vozila u hrvatskim gradovima, a uskoro će početi otvarati punionice i uz najvažnije hrvatske prometnice.

HEP ne potiče samo elektromobilnost kao održiv način života u gradovima, već i kretanje, odnosno tjelesnu aktivnost građana, snažnom podrškom hrvatskom sportu i projektima koji promoviraju rekreaciju i zdrav način života. Najbolji promotori takvog pristupa upravo su brojni zaposlenici HEP-a koji kao sportaši amateri godinama ostvaruju zavidne rezultate u različitim sportovima, a posebno u trčanju. I zato s veseljem podržavaju  projekt Green Run.

Podršku Green run utrci dao je i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji će se predstaviti sa nacionalnom kampanjom Za ljepšu našu, usmjerenoj ka podizanju svijesti o važnosti zaštite okoliša i gospodarenja otpadom. Kroz kampanju i vodeći slogan „Nisam za bacit“  komuniciraju se glavne poruke vezane za smanjenje nastanka otpada, odvajanja otpada, ponovne uporabe i recikliranja. Na utrci će građani moći saznati više o tome kako sami mogu doprinijeti poboljšanju stanja okoliša, a najmlađi će se s istim upoznati kroz zabavne edukativne aktivnosti.

 
Geen Run utrka objedinjuje dvije utrke: prva dječja namijenjena djeci starosti od 3-10 godina, trči se na 300m i počinje u 11h  te rekreativna (muško-ženska) utrka  koja počinje u 12h i trči se na 6000m.

Voditelj, projekt manager, plesač i animator Tomislav Tržan  vodit će DISCO zagrijavanje uoči dječje i rekreativne (muško-ženske) GREEN RUN utrke. Disco zagrijavanje je spoj svih ljubavi jednog modernog sportaša natjecatelja ili rekreativca koji voli muziku, prirodu i sport. Tomislav je spojio jednostavne plesne disco pokrete s disco hitovima i koreografski ih prilagodio svim dobnim skupinama. Još je tome dodao i šaljivu odnosno stand-up notu pri objašnjavanju povijesti nastajanja tih disco pokreta te će se svi posjetitelji  uz ples i glazbu dobro zabaviti i nasmijati.

Voliš živjeti zdravo, a želiš li živjeti pametno? Prijavi se na GREEN RUN utrku već danas. Vidimo se na Jarunu!

 

 
Idi na 24sata