To je to što me zanima!

Hrvati više plaćaju karticama nego gotovinom - pripadate li i vi ovoj zanimljivoj statistici?

Prosječan Hrvat u novčaniku ima najmanje dvije kreditne ili debitne kartice. Prema tom prosjeku u samom smo vrhu Europske unije kad je riječ o kartičnim financijskim navikama, govore posljednji podaci HNB-a
Vidi originalni članak

Porast broja posjedovanja kartica, piše u Statistici platnog prometa za 2020. godinu, posebno se odnosio na broj nacionalnih kartičnih transakcija, koji se u posljednjih pet godina povećao za 51%, a vrijednost nacionalnih kartičnih platnih transakcija povećala se za 44%. Zašto je tome tako? 

Ljudi su se okrenuli karticama zbog praktičnosti i, što je najvažnije, zato što je mogu provući gotovo svugdje. Bilo da putujete u inozemstvo ili idete na tržnicu nedaleko od svojeg doma, novac možete jednostavno podignuti na prvom bankomatu. Također, sve što u jednom danu platite karticom odmah je vidljivo u evidenciji prometa na vašem računu. Kartica ili gotovina, što god koristili, ionako je najvažnije koliko je novca na računu. A uz karticu Aircash Mastercard sami kontrolirate svoju potrošnju i iznos na računu.

Problemi koji imaju jedno pametno rješenje

Jeste li se ikad našli u situaciji da želite kupovati online, ali imate samo gotovinu? Ili vam je jednostavno bilo dosadno i htjeli ste se zabaviti na online stranicama, ali bili ste nesigurni kako platiti, kupiti pretplatu i slično? Uza sve to, bojite se koristiti svoju bankovnu ili kreditnu karticu zbog krađe kartičnih podataka?

Mnogi imaju slične brige i to nije nimalo čudno jer su vijesti o cyber kriminalu sve češće, a za odgovor na pitanje kako se zaštititi ponekad nam se čini kao da bismo trebali imati diplomu iz informatike. Iako je odlična, globalna umreženost, nažalost, izrodila je i zlonamjerne hakere koji "pecaju" nevine korisnike na Internetu. Uz to, kako je to relativno nova pojava, nitko nas zapravo nije učio kako funkcioniraju internetska plaćanja

Ipak, za ovu situaciju postoji pametno rješenje. Posjetite najbliži kiosk Tiska, iNovina ili benzinsku postaju Ine, kupite karticu za 30 kuna i ondje uplatite gotovinu putem Aircash aplikacije te plaćajte karticom Aircash Mastercard bez straha od zlouporabe ili krađe. Uz to, karticom Aircash platite što god želite na internetu. Sigurno, privatno, samo vaša stvar. 

Koristan suputnik za sve avanturiste i putoholičare

Putujete li često? Kako nosite novac sa sobom i jeste li ikad na putovanju potrošili mnogo više nego što ste htjeli? I jeste li bili u situaciji da ste neočekivano ostali bez novca u drugoj državi i tražili od rodbine ili prijatelja da vam pošalju nešto za prvu ruku? Koji je uopće najbrži i najjeftiniji način slanja?

Putem Aircasha! Rodbina ili prijatelji, gdje god da se nalazili, u bilo koje doba dana i noći, uplate bez naknade na svoj Aircash novčanik i pošalju vam novac. Novac je vidljiv u Aircash novčaniku za nekoliko trenutaka i odmah raspoloživ na kartici Aircash Mastercard. Novac možete podignuti na bilo kojem bankomatu ili karticom platiti na internetu te na svim prodajnim mjestima. 

Što se tiče kontrole troškova na putovanjima, gotovo uvijek potrošimo više nego što smo planirali. Ali zato je tu rješenje u obliku kartice Aircash. Uz nju kontrolirate s koliko novca na dan raspolaže i imate uvid u sve transakcije. Sami postavljate limite i ograničenja za, primjerice, isplatu na bankomatu. A u hitnim slučajevima uvijek možete povećati raspoloživi iznos.

Na putovanjima je jedan od glavnih problema sigurnost, odnosno što učiniti ako izgubite stvari ili vam je netko ukrao novčanik. Karticu Aircash možete zaključati pomoću aplikacije i biti mirni jer nitko ne može doći do novca na vašemu mobilnom novčaniku.

Planiranje nikad nije bilo lakše

Planiranje budžeta i financijskih navika ponekad je vrlo zahtjevna misija jer živimo u svijetu u kojem je teško izaći iz kuće a da ne potrošimo barem 20 kuna. Želite imati više kartica od kojih biste svaku koristili za druge stvari? Želite jednu karticu koju ćete koristiti samo za internetske trgovine, a drugu samo za plaćanje u prodavaonicama i tako kontrolirati svoju mjesečnu potrošnju? Ne želite ispunjavati obrasce u bankama i danima čekati na karticu? Uz to svaki mjesec plaćati održavanje tih kartica...

Aircash Mastercard kartica nudi vam rješenje za sve to. Možete imati više Aircash kartica: jedna vam može služiti samo za online plaćanje, jedna samo za plaćanje u trgovini, jedna za podizanje novca i tako dalje. Naravno, dnevne i mjesečne limite za svaku karticu postavljate zasebno, a na mjesečne troškove održavanja kartice zaboravite. 

Isto tako, svaki mjesec Mastercard daje velik broj popusta svojim korisnicima. Želite iskoristiti te popuste, a nemate Mastercard karticu te ne vam se ne da prolaziti kroz složene procedure banaka i ne želite čekati karticu danima? Nećete ni morati. Jednostavno posjetite najbliži kiosk Tiska i iNovina ili bilo koju Ininu benzinsku postaju i kupite svoju karticu Mastercard za samo 30 kuna i koristite sve popuste. Karticu je samo potrebno aktivirati unutar Aircash novčanika skeniranjem QR koda s poleđine kartice. Aktivacija se odvija trenutačno.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • sanjica81 16.01.2022.

    Ne plaćam karticama jer znam da banke skidaju proviziju firmi kod koje kupujete 5, 8% ovisno o banci. Gotovina zakon! Samokontrola i disciplina!

  • Kraljica 👸🏾 16.01.2022.

    Care samo lova

  • Biblija Dino 15.01.2022.

    Mile je plaćao gotovinom,a kada je bilo gotovo oteli su mu i gotovinu,,,eto

Komentiraj...
Vidi sve komentare