To je to što me zanima!

Isprobajte lazanje na tri načina: špinat, sir i šampinjoni

Neizostavni dio svih vrsta lazanja je bešamel. No, taj ukusni umak od jednostavnih sastojaka jedan je od najzeznutijih koraka na putu do savršenih lazanja
Vidi originalni članak

Taj se problem, srećom, dade riješiti Brzo & Fino umakom bechamel.

Špinat se u Hrvatskoj tradicionalno jede na mlijeku. Stavite li ga u lazanje, nepce će vam plesati od radosti, kao i vegetarijanski prijatelji! Rastopite 4 žlice maslaca, na to protisnite 3-4 režnja češnjaka i dodajte 500 g špinata. Miješajte dok ne povene. Potom špinat nasjeckajte, začinite po želji i u njega umiješajte 350 g svježeg sira ili ricotte. U namašćenu posudu ide tanak sloj Brzo & Fino umaka okusa bechamel, sloj tijesta pa sloj špinata. Vrh pripada razlomljenim komadima tijesta koje prelijete umakom i složili ste lazanje sa špinatom. Pecite ih na 200 stupnjeva dok se ne zarumene.

Niste sigurni koji sir najviše volite? Lazanje s četiri vrste sira su za vas. Nasjeckajte 3 srednje velike glavice luka i pirjajte ga dok ne postane staklast pa dodajte 500 g mljevene junetine i nastavite pirjati. Naribajte komadić celera i 2 mrkve, dodajte mesu, posolite i izdašno popaprite te protisnite 2 režnja češnjaka. Podlijte temeljcem ili bijelim vinom pa kuhajte 20-ak minuta. Pri kraju dodajte origana. Na namašćenu posudu u koju ste stavili malo bešamela slažite slojeve ovim redom: tijesto, meso, ribani sirevi. Spoj aromatične gorgonzole, topljivog zrelijeg sira, mozzarelle i ribanog Ribanca je klasika, no svoje najveće sirne ljubavi vi sami najbolje poznajete. Na kraju sve prelijte umakom bechamel - ili okusa Ribanac! - i pecite na 200 stupnjeva 40-ak minuta.

Lazanje sa šampinjonima brzo se pripremaju i jako su fine. Na masti pirjajte glavicu luka dok se ne zažuti pa ubacite 800 g narezanih šampinjona. Nakon 15-ak minuta dodajte tri žlice vrhnja, izdašno posipajte vlascem te začinite solju i paprom. Ako volite malo pikantnije, dodajte i kajenski papar. Bešamel na dno posude, na njega tijesto, na to pripremljena smjesa od šampinjona i tako u krug. Gornji sloj tijesta prelijte ostatkom umaka, naribajte sira po volji. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva 30-ak minuta.

Kad iskušate ove slasne recepte, vratite se na klasične i bezvremenske lazanje bolonjeze, uz pomoć gotovih Brzo & Fino umaka!

 

Idi na 24sata