To je to što me zanima!

Izvrsna prilika da djecu uključite u "STEM" radionice!

Udruga Bioteka organizira edukaciju za sve osnovnoškolce na zagrebačkoj Kajzerici, a ove godine upišite i vašeg osnovnoškolca u jedan od najboljih znanstveno edukativnih programa za djecu u državi
Vidi originalni članak

Tijekom školske godine osnovnoškolci će imati priliku upoznati se s osnovama eksperimentalnog rada u različitim pokusima iz područja biologije (botanika, zoologija, antropologija, ekologija), kemije, zaštite okoliša, geologije, robotike, inženjerstva. Svaki osnovnoškolac koji upiše program tijekom školske godine dobit će priliku izolirati svoju DNA iz sline, pokusom ispitati koje voće ili povrće krije najviše vitamina C ili šećera, ispitati koje boje se kriju u lišću, mikroskopirati, saznati kroz praktičan rad koliko zraka stane u njihova pluća, sastaviti robota na solarni pogon ili jednostavnu hidroelektranu i još mnogo toga pri čemu se njeguje integrativni, STEM pristup.

Bioteka uči djecu misliti

Svako dijete dobiva potrebnu opremu i pribor kako bi pokuse mogao izvesti što je samostalnije moguće, dok stručni edukatori individualno procjenjuju kome je potrebna pomoć, te na koji metodički prikladan način ju pružiti. Udruga Bioteka smatra kako djeci treba omogućiti radnu, zabavnu, timski opuštenu atmosferu i općenito, okruženje koje djeci održava i potiče znatiželju, kritičko promišljanje i način promišljanja koji je usmjeren rješavanju problema. 

Dokaz tome je da radionice imaju odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja kao stručan i vrijedan projekt za djecu, izradili su ga stručnjaci Prirodoslovnog – matematičkog fakulteta s metodički – didaktičkim pristupom koji odgovara suvremenim saznanjima o učenju. Radionice održava Kristina Duvnjak, prof. biologije u suradnji s stručnjacima iz različitih područja, ovisno o temi radionica.

Kako, kada i gdje počinje Biotekin STEM program?

STEM radionice – osnovni program udruge Bioteka održava se ponedjeljkom, četvrtkom ili petkom  od 18 do 19h tijekom školske godine u prostorima udruge Bioteka na zagrebačkoj Kajzerici, III. Podbrežje 25. Cijena programa je 180 kn/mjesec, a program počinje 2. listopada 2017.  Još stignete upisati i Vaše dijete!

O ovom i ostalim STEM programima pogledajte na internetskim stranicama udruge Bioteka: www.udruga.bioteka/radionice 

Upisi i informacije:
kristina.duvnjak@bioteka.hr  ili Biotekin telefon 095/ 2911-984.
 

Idi na 24sata