To je to što me zanima!

Janjetina u centru Zagreba od sada još zdravija i povoljnija

Svaka čast i pahuljicama, i chia sjemenkama i zdravoj hrani, ali malo tko od nas ostane ravnodušan kad mu zamiriši ona jedna i jedina, slana i slasna, blago rotirajuća janjetina s ražnja
Vidi originalni članak

Za vrhunsku domaću janjetinu po povoljnoj cijeni više ne morate putovati do Rakovog Potoka ili drugdje van granica metropole. Naime, sada je zahvaljujući novom dobavljaču izvorne Ličke pramenke iz ekološkog uzgoja, ona u restoranu Pod mirnim krovom u Fijanovoj 7 dostupna po cijeni od 190 kuna! 

Janjetina jedno od najzdravijih vrsta mesa - sadrži sve vitamine i minerale u optimalnim količinama, a najbolji primjer što je nutricionisti i liječnici diljem svijeta preporučuju kao prvu vrstu crvenog mesa u jelovniku beba. Sudeći po zanimanju i jagmi za ovim divnim mesom, hrvatski gurmani cijeloga živote vole jesti kvalitetno poput beba... I baš zato ova vijest zaslužuje svaku pohvalu, jer sada u ugodnom starinskom ambijentu kilogram pečene janjetine s ražnja možemo konačno pojesti za manje od 200 kuna! 

Sam restoran posluje preko 80 godina, a pod sadašnjim imenom preko 60, kada je i postao jedno od najpoznatijih i najprepoznatljivijih mjesta za janjetinu u Zagrebu. Naravno, ovdje nije sve bazirano na ražanj (koji možete gledati uživo, sa svog stola u lokalu!), ovdje se nude i razni janjeći specijaliteti poput juha, hladnih i toplih predjela, preko glavnih jela pa čak i deserata od ovčje skute. Spomenimo samo janjeći carpaccio, janjeću ragu juhu, hladnu salatu s janjetinom, kus-kusom i feta sirom, janjeći ombolo; zapečene štrukle s ovčjom skutom, itd... 

Jednom mjesečno se ovdje održavaju večere Kluba ljubitelja janjetine na kojima se svaki puta isprobava nešto novo i sjajno, pa prema tome, lagano rezervirajte svoje mjesto Pod mirnim krovom i krenite u janjeću oazu u blizini Kvaternikovog trga.
 

Idi na 24sata