To je to što me zanima!

Kada bismo na blagajni svi koristili ovu aplikaciju, život bi nam bio jednostavniji

Nepisano je pravilo da ćemo se u trenutku najveće žurbe naći u najdužem redu za blagajnu. Još kad osobi ispred nas počnu ispadati kovanice iz novčanika, imamo osjećaj kao da se sve urotilo protiv nas
Vidi originalni članak

Svakodnevne situacije poput traženja parkinga, čekanja kod doktora i stajanja u redovima za kupnju namirnica i lijekova oduzimaju previše dragocjenog vremena. Upravo radi njih kasnimo na neke bitne stvari u životu kao što su odlazak na zakazani roditeljski ili sastanak s klijentom. Sve to dovodi nas do toga da se zapitamo - postoji li brži i jednostavniji način?

Danas svi pričaju o digitalizaciji koja nam pojednostavljuje život i štedi vrijeme. No, većina nas i dalje nije dovoljno upoznata sa svim tehnološkim prednostima koje su nam dostupne i koje bi nam olakšale svakodnevno čekanje u redovima. Nemojte da vas loša informiranost košta živaca i vremena, nego iskoristite vrijeme drugačije. U tekstu saznajte zašto biste već sada trebali početi koristiti Google Pay aplikaciju.

Google Pay je globalno rješenje

Google LLC američka je multinacionalna kompanija koja u svom portfelju ima preko stotinu aplikacija. Jedna od njih je i Google Pay koja predstavlja digitalni novčanik u koji možete “pospremiti” svoje kartice. Radi se o Googleovoj usluzi koja transformira vaš pametni telefon u sredstvo za beskontaktno plaćanje. Dakle, dovoljno je samo prisloniti mobitel ili pametni sat koji ste prethodno povezali s vašim mobitelom na POS uređaj kako biste obavili kupnju. Ovu uslugu je moguće koristiti na svim mjestima koja koriste beskontaktna plaćanja, a s njom možete obaviti i online kupnju.

Kako biste započeli s korištenjem usluge, sve što morate je skinuti aplikaciju na vaš pametni telefon s Google Play trgovine, a zatim u nju dodati podržanu karticu. Proces je jednostavan, a nakon njega ste spremni za beskontaktna i brza plaćanja. A, ako ste korisnik Zagrebačka banke, dobra vijest je da je i ova banka svojim korisnicima omogućila korištenje spomenute usluge.

Zagrebačka banka je prepoznala benefite Google Pay aplikacije

Zagrebačka banka svoje je Maestro kartice zamijenila Visom, a tom promjenom uslijedila je i ona koja se tiče prelaska s dosadašnjeg m-novčanika na Googleov sustav digitalnih plaćanja. Ono što je bitno napomenuti je da su transakcije putem Google Paya sigurne jer Google sve podatke o plaćanju čuva na sigurnim poslužiteljima. Cjelokupni podaci o vašoj kartici nikada se ne pohranjuju na vaš telefon niti se dijele s trgovcima kada upotrebljavate Google Pay. Trgovci imaju samo vaš virtualni broj računa. A osim što su transakcije sigurne, one su i bez naknade te unutar aplikacije možete upravljati troškovima. Usluga Google Paya za nove Visa kartice Zagrebačke banke bit će dostupna od 16. lipnja.

Idi na 24sata