To je to što me zanima!

Kako nas naš imunosni sustav štiti od virusa koji vrebaju?

Važno je održati zdravlje u zimskoj sezoni. Mogu li određene namirnice ili dodaci prehrani potaknuti imunosni sustav i pomoći u ostvarenju tog cilja?
Vidi originalni članak

Naš imunosni sustav neumorno radi u borbi protiv svih štetnih bakterija i virusa s kojima dođete u kontakt. To je jedan od najsloženijih i najpovezanijih sustava u ljudskom tijelu, s mnogo različitih čimbenika koji oblikuju naš imunosni odgovor. To uključuje genetiku pojedinca, dob, zdravstveno stanje i razinu stresa. Prehrana ima najveći doprinos zdravom imunološkom sustavu. Naše tijelo treba niz različitih hranjivih tvari kako bi osnažilo svoju obranu protiv svakodnevne izloženosti šetnim faktorima.

Vitaminima i mineralima do jačeg imuniteta

Svjesni rizika, često pokušavamo učiniti sve što je u našoj moći da se zaštitimo od bolesti. U ovih hladnim mjesecima trudimo se svakodnevno adekvatno obući, popiti pokoji topli napitak, ili se pak odlučimo za odlazak u ljekarnu po neko pojačanje. Ali znamo li koji to nutrijenti vraćaju u ravnotežu naš imunosni sustav? Mikronutrijenti poput vitamina i minerala pridonose prirodnoj obrani tijela jačajući njegove fizičke barijere kao što su koža ili sluznica, te povećavajući proizvodnju antitijela i poboljšavajući komunikaciju među stanicama.

Kada je riječ o imunitetu, jedan od prvih vitamina na koji većina ljudi pomisli je vitamin C, iako i vitamin E ima ključnu ulogu za optimalno funkcioniranje našeg tijela. Dok štetni slobodni radikali napadaju stanice, vitamini C i E usmjerava njihov napad na sebe. Manje poznate esencijalne tvari za zaštitu od oksidacijskog stresa su i minerali cink i selen.

U ovom zimskom razdoblju posebice je važno napomenuti podložnost deficitu vitamina D, još jedan vitamin značajan za doprinos normalnom funkcioniranju imunosnog sustava. Što se tiče skupine B vitamina, kada je u pitanju imunitet, vitamini B6, B9 i B12 su ti na koje se treba usredotočiti. Među ostalim funkcijama, oni doprinose i normalnoj funkciji živčanog sustava.

Siguran izbor za imunitet

Želimo li pružati potporu svom imunitetu, treba birati namirnice koje su bogate nutrijentima važnima za funkcioniranje imunosnog sustava. Poznata Imunosal linija ima cijelu kolekciju proizvoda s posebno odabranim i kvalitetnim sastojcima za cijelu obitelj.

Primarni sastojak većine proizvoda iz Imunosal linije dodataka prehrani jest beta-glukan, a dodatno su obogaćeni esencijalnim vitaminima i mineralima te posebno odabranim nutrijentima među kojima i koenzim Q10. Takva jedinstvena bogata kombinacija sastojaka čini proizvod idealnim dnevnim dodatkom prehrani kao provjerena potpora funkciji imunološkog sustava i metabolizmu stvaranja energije. Proizvodi su prilagođeni različitim potrebama i dobi, te ih svatko može pronaći u obliku koji mu najviše odgovara. Dolaze u obliku kapsula, sirupa, šumećih tableta, pastila i u direktnom obliku.

Potražite u ljekarnama

Svi dodaci prehrani iz Imunosal linije se mogu nabaviti u ili s dostavom na kućnu adresu na poznatoj internet trgovini drogerija.hr, a više informacija možete potražiti na službenim stranicama Pharmoval proizvoda.

* tiamin, riboflavin, niacin, pantotensku kiselinu, vitamin B6, biotin, vitamin B12, željezo i vitamin C koji doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije

* vitamin D, cink, vitamin B6, folnu kiselinu, vitamin B12, selen, željezo i vitamin C koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Idi na 24sata