To je to što me zanima!

Koristite li dovoljno minerala za očuvanje zdravlja?

Unosite li dovoljno minerala potrebnih za očuvanje vašeg zdravlja?
Vidi originalni članak

Kalcij je najzastupljeniji mineral u organizmu i osnovni gradivni element kostiju. Ukoliko se povećava unos kalcija u organizmu, zbog ravnoteže je potrebno povećati unos magnezija i vitamina D3.

Magnezij je jedan od esencijalnih minerala za očuvanje zdravlja. Neophodan je njegov unos putem prehrane ili dodataka prehrani, jer ga organizam nije u stanju sam sintetizirati. Magnezij djeluje sinergistički sa kalcijem kod mineralizacije kostiju i sprječava nakupljanje kalcija u mekim tkivima (bubrezima i krvnim žilama). Magnezij je neophodan za normalno funkcioniranje mišića (srce). Njegov deficit može uzrokovati pojavu trnaca, grčeva u mišićima kao i izraženije menstrualne grčeve. Doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i održavanju normalnog metabolizma stvaranja energije, pa njegov nedostatak može uzrokovati zamor i gubitak snage.

Kalcij, magnezij i vitamnin D3 sinergistički djeluju na apsorpciju i ugradnju kalcija u kosti i upravo iz tog razloga kvalitetni dodaci prehrani sadrže njihovu kombinaciju. 

Lifetime TEKUĆI KALCIJEV & MAGNEZIJEV CITRAT sa VITAMINOM D3 jedinstveni  je dodatak magnezija i kalcija u tekućem obliku za sve generacije!

Magnezij i kalcij kelirani su (vezani) s organskom limunskom kiselinom u citratni oblik koji ima najbolju apsorpciju i iskoristivost. Tekući oblik olakšava primjenu i doziranje te dodatno poboljšava apsorpciju.

Uz prirodne arome (borovnica, naranča ili jagoda) proizvod je obogaćen sa čak 1000 IU vitamina D3 u dnevnoj dozi. Vitamin D3 doprinosi normalnoj apsorpciji i iskorištenju kalcija i osigurava normalnu razinu kalcija u krvi.

Tekući magnezij i kalcij citrat preporučuje se kod nedovoljnog unosa magnezija ili kalcija preko prehrane. Citratni oblik za razliku od karbonatnog ne uzrokuje kalcifikate u bubrezima i krvožilnom sustavu pa se posebno preporučuje starijim osobama te osobama s osjetljivim probavnim sustavom kod kojih je smanjeno lučenje želučane kiseline. 

Proizvod ne sadrži gluten.

Pakiranje od 473 ml dovoljno je za mjesec dana.

Više informacija potražite ovdje...  
 

Idi na 24sata