To je to što me zanima!

Le Meridien Lav: Hedonizam za sva osjetila nadomak Splita

Istraživanje Dalmacije svim osjetilima i stvaranje uspomena koje se ne zaboravljaju jedna je od misija hotela Le Meridien Lav nadomak Splita
Vidi originalni članak

Istraživanje Dalmacije svim osjetilima i stvaranje uspomena koje se ne zaboravljaju jedna je od misija hotela Le Meridien Lav nadomak Splita. Smješten je u Podstrani, na mjestu gdje život oko smaragdnog mora buja još od prethelenskih vremena. Tijekom velikog dijela proteklog desetljeća Le Meridien Lav bio je jedini hotel s 5 zvjezdica u regiji, a entuzijazam prema napretku misao je vodilja od samog početka. Skladno ispreplitanje baštine i modernih trendova vidljivo je na svakom koraku. Gosti se vraćaju i uvijek iznova otkrivaju slagalicu koja savršeno spaja djeliće kulture, gastronomije, zabave, opuštanja, kao i kongresnog turizma. Dvorane s najvišim tehnološkim standardima, kao i moderan dizajn prilagođene su najvišim kriterijima. Najekskluzivniji spa centar u Splitu i jedan od najvećih u Hrvatskoj s više od 70 različitih tretmana u ponudi pomažu u razvijanju zdravih navika te služe za oporavak od stresne svakodnevice; melem su za dušu i tijelo.   

Svestranost ponude ogleda se i u tome što je Le Meridien Lav sve češći odabir za vjenčanja, bilo da se radi o intimnoj proslavi ili gala večeri. Osim jedinstvenog položaja i prostora razlog tome je  i gastronomija na visokom nivou koja neprestano raste. 

Kultura gastronomskih užitaka njeguje se u Spalatumu, glavnom hotelskom restoranu, u kojem se osim doručka poslužuju i tematske buffet večere. Svaku večer kulinarsku priču zaokružuju druge teme. Tako se primjerice izmjenjuju Coastal Journey, From Mexico Under, Oriental Buffet, Italian, Asian Street Food, i Soul Food. 

U restoranu 7 Palmi za ručak se poslužuju pomno osmišljeni burgeri i hot dogovi, svježe i raznovrsne salate, kao i deserti, dok je večera rezervirana za steakove i riblje specijalitete. 

U sklopu hotela je i Champagne Bar kao glavni hotelski bar za uživanje u modernom interijeru s pogledom na more i otoke. Osim velikog izbora pomno biranih vrhunskih vina, pjenušaca, šampanjaca i koktela, Champagne bar se može pohvaliti i širokom selekcijom Gin & Tonic pića.

Restoran RE:FRESH pokraj vanjskog bazena od ove sezone ima novi i zdravi jelovnik u kojem sva jela imaju manje od 500 kalorija pa gosti koji paze na zdravlje i vitku liniju ne moraju trošiti energiju na planiranje menija.   

Uz Gooshter Beach Club, perjanica hedonističke ponude hotela Le Meridien Lav zasigurno je i talijanski restoran Conlemani koji je ove sezone obogatio ponudu jela i proširio listu najboljih talijanskih vina. 

„Talijani govore rukama“ slogan koji otkriva dušu Conlemanija - talijansku strastvenost koja se ogleda u tanjurima i čašama, uživanju u društvu prijatelja ili obitelji. Talijanski klasici u novom ruhu, pizza svjetske klase, neodoljiva pasta, pomno osmišljeni antipasti i dolci u paru s nekim od najboljih talijanskih vina stvaraju očaravajuće la dolce vita iskustvo.

Gooshter Beach Club 

Udarac u gong točno u podne označava početak dnevnog programa, kojeg je najbolje proslaviti u Gooshteru čašom pjenušca ili artisan koktela vještih miksologa te pokoju polasticu koja spaja okuse Dalekog istoka i Južne Amerike. Bolinhos di carne – brazilske mesne okruglice, tempura 'dynamite' kozice sa sriracha majonezom, hrskava tuna nori s wakame salatom,  palačinke od patke, ražnjići bolivijske govedine te puretina pirjana u pivu samo su neki od specijaliteta koji otkrivaju svestranost ponude – i zovu na još.  

Gooshter je priča o prostoru, vremenu i prirodi, o stvaranju ugođaja koji prati ritam obale od izlaska do zalaska sunca. Sunčanje i kupanje na plaži, guštanje u cabani između borova i pogledu na more s glavne terase predstavljaju odmor za sva osjetila.  

Koncept novog kluba u okolici Splita odmah je osvojio ne samo goste hotela Le Méridien Lav nego i brojne obožavatelje sunca, plaže i lude zabave koji su iz prve ruke odlučili iskusiti sve ono što je Gooshter Beach Club najavljivao. Sam naziv kluba, koji u sebi ujedinjuje gušte i lik sveprisutne životinjice iz mediteranskih krajeva, obećavao je nešto novo i drugačije. Maštu je zaigrala i simbolika guštera, koji se u proljeće budi iz zimske hibernacije te od drevnih mitologija do današnjih dana označava početak novog životnog ciklusa, dolazak toplijih dana i buđenje prirode. U ozračju bijelog pijeska, vrelog sunca i mirisa svježe pripremljene hrane, dizajnerski uređen klub svojoj publici je donio novo omiljeno mjesto za okupljanje i opuštanje za sva osjetila. 

Idi na 24sata