To je to što me zanima!

Matej Meštrović odsvirao svoje najveće hitove i oduševio publiku koncertom

Matej Meštrović odsvirao je polusatni koncert na klaviru i oduševio Zagrepčanke i Zagrepčane
Vidi originalni članak

Divne kompozicije jednog od najsvestranijih hrvatskih umjetnika, pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića mogli ste, i još uvijek možete, pogledati na YouTube kanalu i Facebook stranicama 24sata i TZGZ-a.

Koncert je započeo autorskim skladbama Tocatta i Potresno, a nastavio s obradama djela najvećih skladatelja u povijesti Antonija Vivaldija, Mozarta i Shostakovicha. Među njima ističu se Alla Turca, Ljeto 2. st i ostale. Jedan jako lijepi gest dogodio se tijekom koncerta. Naime, Meštroviću je na pozornici Glazbenog paviljona na Zrinjevcu bila potreba pomoć, a tri-četiri note na klaviru odsvirao je jedan od gledatelja iz publike.

- Na otvorenom smo pa ću ipak napraviti jedan eksperiment iznenađenja. Rado bih pozvao dobrovoljca koji će doći i odsvirati nekoliko nota. Vrh! Ovo sada ispada da je namješteno jer se radi o mom prijatelju - rekao je Matej dok je dobrovoljac koračao prema pozornici. Projekt 'Nedjeljom u paviljonu' prije dva tjedan ugostio je Bornu Šercera i Alena Gelu, a i ubuduće možete očekivati koncerte ljepše klasične glazbe.

- Puno hvala TZGZ-u i vama dragim ljudima. Vjerujem da ste gledali i uživali te da se s nekim drugom umjetnikom već za dva tjedna družimo ovdje na istom mjestu - zaključio je Matej Meštrović.

Idi na 24sata