To je to što me zanima!

Mišići i proteini: Izvor zdravlja i snage by SuperFood.hr

Da bi naši mišići bili zdravi, moramo ih pravilno hraniti, trenirati i pustiti da se odmore. Zdrav organizam treba zdrave, dobro uvježbane mišiće koji su dobro hranjeni ispravnim hranjivim tvarima
Vidi originalni članak

Samo tjelesno vježbanje nije dovoljno. Mnogo je slučajeva u kojima pretjerani mišićni napor dovodi do pucanja mišićnih vlakana ili izaziva metaboličke reakcije koje su štetne i opasne za naše zdravlje. Prije svega, mišićima je potrebna pravilna prehrana

Proteini su ishrana mišića par excellence.

Proteini su građevni blokovi našeg tijela: oni su u isto vrijeme središnji elementi naše organske strukture i gorivo za naše glavne funkcije. Proteinske molekule, sastavljene od aminokiselina, nezamjenjive su u našoj prehrani.

Mišićima su potrebni i makronutrijenti poput proteina, kao i mikronutrijenti poput mineralnih soli i vitamina i:

  • Proteini čine mišićnu strukturu i osiguravaju energiju za rast mišićne mase
  • Ugljikohidrati daju trenutnu energiju za mišiće
  • Vlakna i dobre masti također moraju biti dio zdrave prehrane
  • B vitamini su korisni za izgradnju mišića
  • Vitamini A, C, D, također su neophodni za zdrave mišiće, te za sprječavanje mišićnog umora
  • Minerali poput magnezija, kalija, željeza i cinka njeguju mišiće i potiču oporavak

Pri odabiru najboljeg proteina za naše mišiće moramo uzeti u obzir čimbenike koji uključujući sadržaj aminokiselina u izvorima proteina, njihov stupanj toksičnosti, probavljivost i prirodni sastav izvora proteina.

Izvori biljnih proteina imaju brojne prednosti kao što su lagana probavljivost, lagana apsorpcija i nisu toksični za jetru.

Protein konoplje, sjemenke konoplje i vlakna konoplje: svi su proizvodi dobiveni od sjemenki konoplje, potpuna hrana sa svim esencijalnim aminokiselinama, mineralima, vitaminima i savršenim odnosom između Omega-3 i Omega-6.

Protein riže: potpuni protein neutralnog okusa i lako probavljiv. Nudi 149% naše preporučene dnevne doze proteina.

Protein graška: slično proteinu riže, svestran je, neutralnog okusa i nudi 160% našeg preporučenog dnevnog unosa proteina

Super veganski protein: kombiniraju najbolje dostupne biljne proteine. Riža, grašak i konoplja u jednom miksu. Potpuni spektar aminokiselina, s prirodnim vitaminima, mineralima i Omega-3.

Super Green Protein: kombinacija ne samo najboljih biljnih proteina, već i s dodanim superfood namirnicama (Spirulina, Chlorella i Matcha) za dodatnu injekciju energije.

EKSKLUZIVNO OSTVARITE DODATNIH 20% POPUSTA NA KUPOVINU NA WWW.SUPERFOOD.HR UNOSOM KODA SUPERFOOD20!

Idi na 24sata