Znate onaj osjećaj kada nakon napornog dana trebate mjesto na kojem ćete se isključiti? Prostor u kojem mirisi hrane, šum čaša i dobra glazba odmah podignu raspoloženje? Upravo takva mjesta ostanu zapamćena, jer nude puno više od običnog obroka.
To nije samo tanjur hrane ili piće u čaši, nego je trenutak kada sjednete s ekipom, naručite nešto što nikad prije niste probali i pustite da vas atmosfera ponese. Hrana tada postaje zabava, piće raspoloženje, a glazba kulisa za večer koja se pamti.
Gastro fuzija koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim
U posljednje vrijeme sve više ljudi traži nešto drugačije, okuse koji spajaju svjetove. I upravo tu dolazi do izražaja kombinacija azijske i latinoameričke kuhinje, jer zašto birati između sushija i tacosa, spring rolica i burrita, bao bunsa i rebaraca? Najbolje je sve staviti na stol i prepustiti se igri okusa koja se savršeno nadopunjuje.
Takva kuhinja savršeno pristaje uz urbani ritam Zagreba. Brzi ručak, druženje nakon posla, vikend izlazak ili večer uz glazbu postaju potpuno novo iskustvo kada imate izbor koji nadilazi klasiku.
Šest godina Jellyja u Martićevoj
Na Kvatriću, u Martićevoj 71, već šest godina postoji upravo takvo mjesto - Jellyfish In Space. Ovdje su spojili hranu, piće i glazbu u jednu priču i stvorili prostor koji nije samo restoran ni samo bar, nego kombinacija koja je oživjela cijeli kvart.
Na meniju je sve od sushija i kozica u tempuri do burrita, tacosa i black angus rebaraca. Svako jelo ima svoju priču, a ono što ih povezuje je kvaliteta namirnica i priprema koja ništa ne prepušta slučaju. Uz dnevnu ponudu „Food Fieste“ za ručak, tu su i posebni dani koji su postali zaštitni znak Jellyja: Cocktail Monday, Taco Tuesday, All you can eat sushi srijedom i nedjeljom te Glazbeni tramvaj četvrtkom.
Kad koktel nije samo piće
Jedan od razloga zašto se gosti vraćaju su i kokteli. Jelly je poznat po svojim house koktelima, originalnim kombinacijama koje su postale najtraženije na karti. Naravno, uvijek možete odabrati i neki od svjetskih klasika, ali ideja Jellyja je jednostavna: koktel mora probuditi emociju.
Bilo da ste došli opustiti se nakon posla, nazdraviti s prijateljima ili uljepšati vikend izlazak, ovdje ćete pronaći piće koje odgovara baš vašem trenutku. Ne kaže se bez razloga da su njihovi hashtagovi #oraspolozise i #jellygoodbar, jer piće ovdje nije samo okus, nego i raspoloženje.
Glazba koja stvara atmosferu
Zamislite da sjedite za stolom, ispred vas su sushi rolice ili burrito, a u pozadini gitara i vokal stvaraju ritam večeri. U Jellyju se live svirke održavaju tri do četiri puta tjedno, najčešće u intimnim izdanjima dua ili tria. Osim što su to koncerti, to je i energija koja se širi prostorom i pretvara običnu večeru u doživljaj za pamćenje.
Upravo zbog toga gosti kažu da se u Jelly vraćaju, osim zbog hrane ili pića, i zbog osjećaja da su na mjestu koje ih puni dobrom energijom.
Kvaliteta i opuštenost
Filozofija Jellyja od prvog dana je kvaliteta i opuštenost. Kvalitetne namirnice, pažljivo pripremljena jela i profesionalna usluga stvaraju temelj, ali ono što ostaje u pamćenju je osjećaj bezbrižnosti koji dolazi do izražaja kada sjednete i znate da su sve brige ostale pred vratima restorana.
Kvart s novom energijom
Jellyfish In Space postao je simbol novog Kvatrića, kvarta koji ponovno živi, vrvi ljudima i pruža mjesto u kojem se može uživati svim osjetilima. Šest godina kasnije jasno je da je svoje mjesto na mapi Zagreba više nego zaslužio.
Ako još niste, možda je vrijeme da otkrijete ovu fuziju koja već godinama pruža osjećaj opuštenosti i veselja. Više pronađite na jellyfishinspace.com.hr, a svakodnevnu dozu Jelly atmosfere potražite na njihovim društvenim mrežama Facebook i Instagram.