To je to što me zanima!

Nakon posla u hotelu ili kampu, odmor uz aktivnosti za svakog

Valamar Riviera kao najveća turistička kompanija u Hrvatskoj, s 30 hotela i ljetovališta te 15 kampova u pet destinacija, ove će godine u visokoj sezoni zapošljavati oko 5300 zaposlenika
Vidi originalni članak

Trenutno je otvoreno oko 400 radnih mjesta za sezonske radnike u turizmu, od Poreča, Rapca, otoka Krka i otoka Raba do Dubrovnika. 

Valamar Riviera svim svojim sezonskim radnicima koji dolaze raditi u Valamarove destinacije osigurava besplatan smještaj, a od ove godine dodatno podiže kvalitetu njihova smještaja kroz izgradnju „Kuće Valamar“ u Rapcu i na otoku Krku, a od iduće sezone i u Dubrovniku.

"Dio je to cjelokupne brige o kvaliteti života i uvjeta rada, na čemu Valamar kontinuirano radi u cilju zadovoljstva svojih radnika", kažu u kompaniji te podsjećaju kako su njihovi zaposlenici prošle godine imali 6 posto veću plaću od prosjeka RH te čak 29 posto veću plaću od prosjeka turističkog sektora u Hrvatskoj.

Moderno uređeni prostori u „Kući Valamar“, u kojima je sve prilagođeno potrebama radnika, osmišljeni su na način koji osigurava maksimalnu udobnost smještaja, pretežno u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Sve sobe imaju vlastitu kupaonicu s toaletom, opremljene su udobnim namještajem te imaju svoj televizor i hladnjak. Kuhinja i blagovaonica predviđena je za zajedničko korištenje, i opremljena je štednjakom, hladnjakom sa zamrzivačem, mikrovalnim pećnicama te ostalim kuhinjskim potrepštinama.

U posebnoj zajedničkoj prostoriji nalaze se strojevi za pranje, sušenje i glačanje rublja, koje radnici koji stanuju u Kući Valamar koriste besplatno.

 "Osobitu pažnju posvetili smo uređenju prostorije za odmor i druženje, pa je uz udobne sofe i fotelje postavljen veliki televizor, DVD uređaj, Play Station i društvene igre, a osiguran je i besplatan wi-fi pristup", ističu u Valamaru.

Radnici imaju na raspolaganju i zajednički vrt, u sklopu kojeg su uz uređenu hortikulturu, postavljene i drvene klupe te grill, kao i vanjske fitness sprave. Svima je na raspolaganju i spremište za bicikle te prostor za parking.

"U prošloj godini sklopili smo 630 ugovora za stalne sezonske poslove, što predstavlja povećanje za više od 70 posto u odnosu na 2015. godinu, čime se potvrđuje interes i zadovoljstvo radnika takvim statusom, a sada stalni sezonci dobivaju i dodatne mogućnosti", otkrivaju u Valamar Rivijeri.

Naime, Valamar stalnim sezonskim radnicima u okviru programa Valamar+3, osigurava zaposlenje od 9 do 12 mjeseci godišnje tijekom 3 uzastopne godine, status zaposlenog radnika te produženo mirovinsko i zdravstveno osiguranje uz stabilna primanja kroz cijelu godinu, kao i garantiranu novčanu pomoć do 3.961 kn u periodu kada stalni sezonac ne radi, uz mogućnost ostvarenja dodatnih prihoda kroz poseban angažman u Valamaru. Stalni sezonci u Valamaru imaju i prvenstvo pri zapošljavanju u stalni radni odnos, a omogućeno im je i sudjelovanje u nekim od 17 programa nagrađivanja te edukacija i razvoj karijere.  Stalnim sezoncima osigurani su i besplatni preventivni sistematski pregledi, kao i povoljniji uvjeti kreditiranja u bankama koje su partneri Valamar Rivijere.

 

Idi na 24sata