To je to što me zanima!

NFT kolekcija: Radio Dalmacija zakoračila u kripto svijet!

Radio Dalmacija odgovorila je na ‘vrući’ trend u digitalnom svijetu. Izbacili su seriju od 100 NFT-ova i postali prva privatna kompanija u zemlji s takvom izdanom kolekcijom nezamjenjivih tokena
Vidi originalni članak

Najslušaniji radio na jugu zemlje zakoračio je u kripto svijet. Lansirali su jedinstvenu kolekciju nasumično generiranih NFT-ova nazvanu Jingle Mingle Deers, a riječ je o crtežima devet sobova. Upravo su oni već godinama zvijezde njihove ‘Božićne potrage’, vrlo popularne predblagdanske igre u kojoj slušatelji lociraju izgubljene sobove. Radio Dalmacija je na kraju 2021. odlučila ovjekovječiti ih u obliku nezamjenjivih tokena (NFT-ova). Svaka digitalna sličica je drugačija, a ukupno je ponuđeno 100 jedinstvenih ilustracija.

Svog veselog soba možeš izabrati i kupiti na solsea.io, jednoj od najpopularnijih platformi za trgovanje NFT-ovima. Za kupnju je potreban kripto novčanik, a prodaju se po simboličnoj cijeni od 0.10 SOL, što preračunato u našu valutu iznosi oko 100 kn.

Ako se odlučiš za kupnju, postat ćeš ponosni vlasnik unique digitalnog art djela kojim možeš i trgovati.

Oko NFT-ova u svijetu trenutno vlada veliki hype. Činjenica je da su sve popularniji i da su počeli privlačiti pažnju šire javnosti, posebno nakon što su trend prihvatile i neke slavne osobe', kaže nam direktor Radio Dalmacije Hrvoje Turić i poručuje da digitalni unikati u vidu nezamjenjivih tokena možda i zauvijek mijenjaju svijet kakav poznajemo.

'Ovaj fenomen dodatna je prilika za kreativce i brendove da se izraze i pojačaju svoju prisutnost u digitalnom svijetu, da kroz najnoviju virtualnu migraciju osiguraju svoje mjesto u budućnosti. Metaverzum je naš paralelni svemir u nastajanju koji ne možemo ignorirati, a upravo je NFT dio njega', objašnjava Turić logiku izdavanja kolekcije NFT-ova, čime je Radio Dalmacija postala jedan od predvodnika ovog digitalnog trenda u cijeloj regiji.

Idi na 24sata