To je to što me zanima!

Njegovo veličanstvo – hot dog!

Hot dog se priprema na različite načine, ali osnova je pecivo, s rupom ili prerezano, ovisno o tome što osoba koja uživa u ovom specijalitetu više voli, te pileća ili svinjska hrenovka
Vidi originalni članak

Poznata voditeljica i kuharica Martha Stewart jednom je prilikom izjavila da gdje god da ode, uvijek traži hot dog. Voljeli ga ili ne, nema osobe na svijetu koja barem jednom u životu nije probala ovu globalno poznatu kombinaciju toplog peciva i hrenovke. A baš kao i ova Amerikanka, većina će između nekoliko ponuđenih različitih jela, uvijek odabrati upravo ovo. U čemu je tajna?

Hot dog se priprema na različite načine, ali osnova je pecivo, s rupom ili prerezano, ovisno o tome što osoba koja uživa u ovom specijalitetu više voli, te pileća ili svinjska hrenovka. Pritom je važno voditi računa o kvaliteti ovih namirnica, pecivo treba biti svježe, a hrenovke od visokog postotka udjela mesa čime je zagarantirana punoća okusa i nutritivna vrijednost. Iako će mnogi reći da je klasik najbolji te u svoj hot dog staviti samo senf ili majonezu, sve je veći broj istinskih gurmana koji od hot doga očekuju pravo malo umjetničko djelo te u njega stavljaju razne dodatke i umake.

Bilo da se radi o jednostavnim i poznatim okusima ili o uzbudljivim novim kombinacijama, mjesto na koje svi ljubitelji izvrsnih hot dogova trebaju doći su Inini gastro lokali Fresh Corner koji se nalaze u sklopu odabranih maloprodajnih mjesta. Preporuka je da svakako probate Wild dog, sočnu kombinaciju hrenovke i mekanog tostiranog peciva s dodatkom svježe zelene salate, savršeno narezanih kockica luka i senfa. Također, jedan od omiljenih je i Crispy bacon, a sastojak koji ovaj hot dog čini neodoljivim je hrskava pečena slanina zlatno žute boje koja se topi u ustima.

Hot dog jedan je od Fresh Corner specijaliteta u čije traženje najboljih omjera sastojaka je utrošeno puno vremena te se priprema s posebnom pažnjom. Kupci mogu birati između tri vrste visokokvalitetnih hrenovki te dvije vrste peciva. Bez obzira na to koje pecivo odabrali, ono se tostira prije dodavanja hrenovke i umaka po želji, a odnedavno se u ponudi nalaze i barbecue i chilli umak koji će dodati novu dimenziju ovom ukusnom zalogaju.

Kako ne bi sve ostalo na priči, pozivamo vas da posjetite Inin Fresh Corner i sami isprobate neku od kombinacija. Otkrit ćete da su uistinu iznenađujuće ukusne i uvjereni smo da nećete moći odabrati najbolji.

Idi na 24sata