To je to što me zanima!

Okupite najdraže i uživajte u Uskrsu uz provjereno dobre proizvode u blagdanskim jelima

Uskrs je prava prigoda za pripremu i serviranje gastronomskih poslastica svih vrsta. Blagdanski stol o kojem će se pričati jednostavnije je pripremiti nego što bi se možda na prvu pomislilo.
Vidi originalni članak

Trebaju vam provjereno dobri proizvodi, zanimljivi i jednostavni recepti te dobra volja. Ako imate ovo zadnje, sigurni smo da ćete ovim receptima oduševiti i ukućane i goste i sebe.

Korizma je vrijeme kad se riba napokon češće nađe na našem jelovniku

Riba zaslužuje posebno mjesto u našim jelovnicima, i to ne samo u korizmeno vrijeme već i inače. Umjesto standardnog pečenja, probajte pripremiti okrepljujuću povrtnu juhu sa svježom jadranskom oradom iz Konzum ribarnica koja može biti odlična zamjena mesnom obroku ili ju možete servirati kao predjelo blagdanskom ručku.

Još jedno super riblje jelo koje možete pripremiti i u Velikom tjednu, ali i bilo koji drugi dan je som s krumpirićima iz pećnice, recept je inspiriran poznatim britanskim jelom fish and chips samo na domaći način, od domaće riječne ribe koju također možete pronaći u Konzum ribarnici.

I treća ideja koju možete pripremiti je nutritivno bogat i jako slastan gulaš od hobotnice sa slanutkom.

Doručak uz tulipan jaja i glaziranu šunku

Doručak s jajima savršena je uvertira u dan, pogotovo za Uskrs. Donosimo vam pravu proljetnu inspiraciju, efektnu jestivu dekoraciju koja će sve prisutne impresionirati u trenutku - tulipan jaja.

Glavna zvijezda svakog uskrsnog stola je šunka, a gotovo svaka obitelj krije neku svoju malu kulinarsku tajnu i recept kako ju najbolje pripremiti. Donosimo vam trik s kojim ćete pomoću K Plus džema od marelice napraviti slatku glazuru koja će dodatno istaknuti okus kuhane šunke, probajte šunku glaziranu džemom od marelice.

Janjetina i/ili piletina u proljetnom izdanju ručka ili večere

Janjetina se već tradicionalno nalazi na našim blagdanskim stolovima i to najčešće kao pečenje. Mi vam donosimo alternativu u obliku ukusnog i sočnog ragua sa širokim rezancima u kojemu možete lako prilagoditi količinu mesa broju osoba za blagdanskim stolom.

Za sve koji preferiraju piletinu, preporučujemo proljetno izdanje piletine - pečene pileće zabatke s pireom od graška.

Deserti kojima je nemoguće odoljeti

Omiljena slastica od bjelanjaka i svježeg voća sinonim je za rapsodiju okusa i slatko osvježenje koje tražimo kad nam stigne toplije vrijeme. Pripremili smo vam recept za mini Pavlove, idealne za one koji (po)žele ovu ukusnu tortu samo za sebe.

Pripremite mini pince poput poznatih gastroblogera! Tradicionalni uskrsni kruh ove je godine zauzeo posebno mjesto na domaćoj gastro sceni i to zahvaljujući svom mini punjenom izdanju. Ako vam kombinacija kreme od vanilije i pekmeza od jagoda sa slatkim tijestom zvuči neodoljivo, onda morate isprobati naš recept.

Čokoladnim jajima vesele se i djeca i odrasli, a još kad su punjena cheesecakeom, šansa da im odolimo jako je malena! Baš zato, ovaj slatki recept morate isprobati jer osim što je hit na društvenim mrežama, ne zahtijeva ozbiljne kulinarske vještine, niti pećnicu!

Nadamo se da ćete uživati u ovim jelima pripremljenim s provjereno dobrim proizvodima Konzumovih robnih marki. Okupite najdraže i uživajte u Uskrsu!

Idi na 24sata