To je to što me zanima!

Olakšajte si život, izbjegnite zatvor

Zatvor, opstipacija, konstipacija – puno je naziva za vrlo neugodan problem koji se gotovo svakome ponekad dogodi, a nažalost neki ljudi su skloniji te im predstavlja vrlo veliki problem
Vidi originalni članak

Opstipacija obuhvaća neredovito pražnjenje crijeva, dulje zadržavanje stolice i često vrlo tvrdu stolicu i bolno pražnjenje. Nadutost i bol u trbuhu također su česti simptomi. S obzirom da smo svi različiti, metabolizmi su nam različiti, normalan broj stolica tjedno ovisi od osobe do osobe te je neko duže odstupanje znak da se nešto događa. Iako čest problem, zatvor može biti i znak nekih ozbiljnijih stanja, pa u slučaju težih ili neuobičajenih tegoba svakako bi trebalo konzultirati liječnika.

Česta pojava kod putovanja

Zatvor je čest i pri jednoj vrlo bezazlenoj situaciji – putovanju. Promjena okoline, promjena rutine ili promjena u unosu hrane i vode neki su od razloga koji se spominju. Ono što možete napraviti kako biste zatvor spriječili je pokušati piti dosta tekućine i jesti hranu koja omekšava stolicu,  a u slučaju zatvora, najbolje je posegnuti za blagim sredstvima za pražnjenje koji nemaju neugodne nuspojave.

Zašto je laktuloza odličan izbor

Laktuloza je provjereni laksativ koji doprinosi ubrzanju prolaska sadržaja kroz crijevo. Veže vodu  povećavajući obujam fekalne mase, omekšava je te je na taj način olakšan prolazak. Laktuloza ima djelovanje za oko 24 do 48 sati.

Osim omekšavanja stolice, laktuloza ima i prebiotski učinak, odnosno podržava rast zaštitne mikrobne flore u crijevima, nužne za normalan rad probavnog sustava. Sigurna je za primjenu i kod djece i kod trudnica, prikladna je i za osobe s hemoroidima te ne izaziva neugodne nuspojave.

Dobitna kombinacija sa šljivom

U ljekarnama je dostupan Prunulac tekući dodatak prehrani za redovito pražnjenje crijeva. Sadrži provjerenu kombinaciju koncentrata suhe šljive, laktulozu i magnezij. Kombinacija ta tri aktivna sastojka čini ga jedinstvenim na tržištu. Vrlo je učinkovit, a ujedno i blag prema osjetljivim skupinama kao što su djeca i stariji.

Prunulac ne izaziva navikavanje

Prunulac je dio poznate hrvatske linije dodataka prehrani Pharmoval te je razvijen i proizvodi se u Hrvatskoj. Pogodan je za djecu stariju od 3 godine kao i za odrasle. Vrlo je ukusan, a konzumira se samo jednom dnevno. Može se uzimati s vodom, voćnim sokom ili jogurtom, a po potrebi i duže vrijeme jer ne izaziva navikavanje.

Prunulac možete pronaći u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili ga možete naručiti s dostavom na kućnu adresu OVDJE.

Idi na 24sata