To je to što me zanima!

Pogledajte pretpovijesnu humorističnu pustolovinu

Dugi iz kamenog doba je nova pretpovijesna humoristična pustolovina redatelja Nicka Parka, dobitnika četiriju Oscara, i studija Aardman, tvorca filmova Wallace i Gromit i Janko Strižić
Vidi originalni članak

Dugi iz kamenog doba je nova pretpovijesna humoristična pustolovina redatelja Nicka Parka, dobitnika četiriju Oscara, i studija Aardman, tvorca filmova Wallace i Gromit i Janko Strižić. Napravljen u prepoznatljivom Aardmanovom stilu, film vodi  gledatelje na nevjerojatno putovanje u uzbudljivi novi svijet, pun nezaboravnih i smiješnih likova kojima su svoje glasove posudili talentirani hrvatski glumci.

Smješten u pretpovijest, Dugi iz kamenog doba prati priču hrabrog junaka, spiljskog čovjeka (Dušan Bućan), koji živi u plodonosnoj dolini s najboljim prijateljem i vjernim suborcem Grickom te plemenom čiji vođa je poglavica Bobnar.

Dok Dugi pršti ambicijama i želi ići u lov na mamute te upustiti se u mnoge pustolovine, Bobnar je više nego zadovoljan time što pleme živi mirnim životom, loveći zečeve. Međutim, njihov mir je iznenada narušen kad njihovu dolinu napadne neprijatelj kakvog dotad nisu sreli – pompozni lord Nooth (Dražen Bratulić), guverner jednog grada s tehnologijom brončanog doba, i njegova vojska. 

Za vrijeme invazije, Dugi je slučajno zarobljen i završi u nepoznatom i zastrašujućem svijetu grada gdje upoznaje srčanu djevojku koja prodaje brončane tave. Dugi, ponesen gomilom, nađe se na ogromnom stadionu punom bučnog mnoštva, za koje mu se u prvi tren učini da je tamo kako bi prisustvovalo nekakvom religijskom obredu – makar zapravo otkrije da su došli uživati u igri zvanoj nogomet. 

Spoznavši da ima priliku osvojiti natrag svoj dom, Dugi izazove Real Bronzio, impozantnu lokalnu momčad punu nogometnih zvijezda, na spektakularnu utakmicu koja će se pokazati kao istinski sukob civilizacija.

Nooth odluči uništiti samopouzdanje Dugog, otkrivši mu da njegovi preci nisu uopće imali ikakve nogometne vještine, te ga uvjeri preda utakmicu na sam dan kad se trebala odigrati te da prihvati da nikad više neće dobiti natrag svoju dolinu. 

Međutim, članovi plemena i vjerni Gricko uspiju spasiti dan, ujedinjeni u samopouzdanju, te puni hrabrosti i odlučnosti koje im je unio Dugi. Uslijedi nezaboravna i nikad dotad viđena utakmica.

Film 'Dugi iz kamenog doba' u kina stiže 8. veljače u distribuciji Blitz film i videa.

Ulaznice možete nabaviti već danas na https://www.blitz-cinestar.hr/najave-filmova/dugi-iz-kamenog-doba-sink/5014/1/1.

Idi na 24sata