Šarena zdjelica odličan je brzinski ručak, koji možete ponijeti na posao, a ima potencijala postati zvijezda proljetnih druženja uz roštilj!
Vidi originalni članak
Ovaj recept je odličan izbor kada nemate vremena za kuhanje, no sjetite ga se i prilikom planiranja sljedećeg roštilja - kuhane penne možete na licu mjesta pomiješati s pečenim mesom i povrćem, svježim mladim lukom i kukuruzom iz konzerve te poslužiti kao salatu od tjestenine s dresingom od vrhnja i limunova soka.
Potrebni sastojci:
- 100 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
- 250 g penna
- 400 g pilećih prsa narezanih na komadiće
- 1-2 crvene paprike
- 1-2 mlada luka
- 1 žličica protisnutog češnjaka
- 50 g skuhanog kukuruza šećerca
- 1-2 žlice limunova soka
- malo ribanog Ribanca
Skuhajte penne, nasjeckajte papriku na sitne komadiće, a luk na kolutiće. Na žlici-dvije maslinova ulja popržite komadiće piletine.
Ugasite vatru, dodajte mladi luk i papriku. Posolite i popaprite. Pomiješajte u zdjeli sa žličicom Brzo & Fino kiselog vrhnja, češnjakom, kukuruzom i Ribancem. Umiješajte tjesteninu, limunov sok i poslužite sa žličicom kiselog vrhnja.
Tražite još inspiracije za jednostavne recepte sa sezonskim namirnicama? Čeka vas na www.brzoifino.hr.