To je to što me zanima!

Put oko svijeta u 20 minuta - brza priprema nacionalnih jela

Donosimo vam tri nacionalna jela koja se mogu pripremiti za manje od 20 minuta - delicije Italije, Grčke ili dalekog Meksika
Vidi originalni članak

Talijani definitivno najbolje jedu i njihova je kuhinja zasluženo među najcjenjenijima na svijetu. Među brojnim fantastičnim jelima, jedno osvaja jednostavnošću i puninom okusa: njoki sa sirom. Pola tajne ukusnih i sočnih njoka je u kuhanju, a pola u umaku. Njoke morate izvaditi iz kipuće vode čim isplivaju na površinu, odmah ohladiti pod mlazom vode i preliti umakom. Na rastopljeni maslac dodajte Brzo & Fino umak s okusom Ribanca te sir koji volite – svježe ribani Ribanac, gorgonzolu ili plavi sir. Ubacite nekoliko listića kadulje i kuhajte minutu-dvije. Nedostaje li vam mesnog okusa i teksture, na maslacu prvo ispržite komadiće pancete.

Iako manje slavni u kuhinji, Grci po pitanju fine hrane nimalo ne zaostaju za Talijanima. Grčka musaka je ukusno i hranjivo jelo, dušu dalo za brzu pripremu. Ne čini se moguće u 20 minuta? Trik je u ostacima! Sačuvajte meso preostalo od bolonjeza, a u nedjeljnu juhu stavite koji krumpir više. Tako ćete u ponedjeljak ili utorak ploške krumpira samo poslagati u namašćenu vatrostalnu posudu, na njih staviti meso, sve preliti Brzo & Fino umakom bechamel i zapeći 20 minuta na 200 stupnjeva.

Daleki Meksiko uglavnom je poznat po ljutoj hrani i zanimljivim kombinacijama koje zahtijevaju mnogo vremena. No, i tu postoje ukusne prečice! U mikrovalnoj otopite maslac, dodajte Brzo & Fino umak s okusom Ribanca pa u to umiješajte sitno sjeckani češnjak, prstohvat papra i malo ljute crvene paprike. Ovaj ukusni umak savršen je u gotovim tortiljama, uz komadiće pečene piletine, zelenu salatu, nešto sira i kukuruz iz konzerve. Preostane li vam umaka, poslije vam može poslužiti kao dip! Meksikanci znaju kako tijesto učiniti ukusnim!

Idi na 24sata