To je to što me zanima!

Skradin – gdje rijeka ljubi more

Idete li prema jugu Hrvatske autocestom, uočit ćete Skradin - skriveni dragulj na samom ulazu u Nacionalni park Krka
Vidi originalni članak

Na mjestu gdje rijeka Krka uranja u Jadransko more smjestio se romantičan dalmatinski gradić uskih isprepletenih ulica, lukova i stubišta. O bogatoj povijesti dugoj 2000 godina svjedoče brojna arheološka nalazišta te stara gradska jezgra koja je danas u cijelosti zaštićeni spomenik kulture. Zahvaljujući svom idealnom položaju, Skradin je danas jedno od najznačajnijih turističkih i nautičkih odredišta na Jadranu, kojeg je već nekoliko puta posjetio i slavni Bill Gates!

Osim po jedinstvenim povijesnim lokalitetima i prirodnim ljepotama, jedan od najstarijih hrvatskih gradova poznat je po pristupačnim i otvorenim stanovnicima, ali i po tradicionalnim jelima svjetskog glasa kao što su skradinski rižoto i skradinska torta.

Iskoristite tople ljetne dane za posjet ovom pitoresknom mjestu, a ne propustite otkriti i ljepote Nacionalnog parka Krka, posebice Skradinskog buka, Roškog slapa i Visovca.

Dodatnu inspiraciju za posjet Skradinu pronađite u novom nastavku serijala „Doživi domaće! Istraži ruralnu Hrvatsku“:

Kampanja Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice „Doživi domaće! Istraži ruralnu Hrvatsku“ pokrenuta je s ciljem dodatnog približavanja raznolike ponude hrvatskih ruralnih destinacija. U okviru same kampanje bit će plasirano 12 epizoda serijala posvećenih različitim destinacijama ruralne Hrvatske. Do sada su kroz serijal predstavljeni Papuk, Cres i Zagorje, a više informacija o ponudi ruralnog turizma u Hrvatskoj možete pronaći ovdje.

Tijekom prvih pet mjeseci ove godine u Hrvatskoj je ostvareno 1,04 milijuna dolazaka i 3,9 milijuna noćenja turista što je rast od 42 posto u dolascima i 38 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje 2020. godine.
Idi na 24sata