To je to što me zanima!

Špajz juhe – ukusne, zdrave i praktične, a griju i dušu

Uslijed brojnih svakodnevnih obaveza, nerijetko ne stignemo voditi računa o uravnoteženoj prehrani. Tada obično posegnemo za brzim, instant rješenjima i nezdravom hranom.
Vidi originalni članak

Nakon toga, obično uslijedi ono poznato obećanje “Od sutra jedem zdravije!”. Ispunimo li ga uvijek?

Da bi joj moglo stradati zdravlje ne pozabavi li se vlastitom prehranom, i Martina Završki iz Darde kraj Osijeka shvatila je kao vrlo mlada. Primijetila je da joj određeni sastojci, kao što su kvasac i šećer, smetaju. Odmah je reagirala i krenula istraživati o zdravijim obrocima. Zahvaljujući tome, još u srednjoj školi je počela sa sobom nositi kuhane obroke, pripremljene s puno ljubavi i strpljenja, umjesto da posegne za nezdravim i brzim jelima.

Nakon mature, kao i velik broj njenih vršnjaka u to vrijeme, svoju sreću odlučila je potražiti izvan granica Hrvatske. No u inozemstvu se nije dugo zadržala. Osim toga, tada je počela primjećivati da zbog užurbanog načina života sve manji broj ljudi redovito kuha i priprema svoje obroke. Značajan broj ljudi, zamijetila je i to, osim što ne stigne kuhati, ni ne voli kuhati samo za sebe. U međuvremenu je shvatila da je vrijeme za još jednu veliku promjenu. U Hrvatsku su je nakon kraćeg razdoblja vratili ljubav prema domovini, ali i želja da upravo ovdje izgradi svoju priču o uspjehu. Spojila je ugodno s korisnim i odlučila svima koji ne stignu kuhati, a žele se hraniti zdravo i prirodno, pomoći da pri ruci uvijek imaju nešto fino. Tada joj je sinula ideja da juhe, koje inače servira u svom malom restoranu zdrave hrane, spakira u teglice i svima koji vole zdravu i prirodnu prehranu omogući zdrav i ukusan obrok.

I tako su nastale Špajz juhe – ukusne i iznimno praktične jer se samo podgriju u teglici u kojoj dolaze. Rok trajanja Špajz juhi je 12 dana, a dolaze u četiri varijante – kao povrtna juha od mrkve, brokule i cvjetače, juha od butternut tikve, zatim juha od mrkve i celera te juha od rajčice i bosiljka. Pripremljene su prema jednostavnoj recepturi, bez konzervansa i od najsvježijih namirnica s lokalnih OPG-a. Uz sol i papar, juhama su dodani tek domaći začini - ružmarin ili bosiljak, maslinovo i bučino ulje. Kako sama kaže, Špajz domaće juhe ne samo da hrane prirodnim sastojcima i okusima, već griju i krijepe dušu.

Kada je saznala za jedinstveni projekt „Startaj Hrvatska” koji su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV, Martina je prepoznala svoju priliku za plasman Špajza na police velikog trgovačkog lanca. U ostvarenju tog sna pomogao joj je stručni tim SPAR-a Hrvatska uz koji je savladala sve važne korake - od usavršavanja recepture, preko procesa proizvodnje, pa sve do sugestija oko dizajna. „Iskustvo u projektu Startaj Hrvatska najljepše je u mome životu. Mislim da sam dokazala da se može raditi ono što se voli i da se to može raditi u Hrvatskoj. Stojim iza svojih proizvoda jer je u njima sažet sav moj trud, a cilj mi je da za Špajz zna cijela zemlja“, poručila je Martina koja s velikim osmijehom priča o svojim Špajz juhama.

Špajz možete kupiti s „plavih polica” u svim INTERSPAR i odabranim SPAR supermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske. Martinu ste mogli upoznati u osmoj epizodi projekta „Startaj Hrvatska”, a u subotnjem programu Nove TV možete pratiti nastavak ovog uzbudljivog projekta.

Idi na 24sata