To je to što me zanima!

Svaka promjena je dobra: bilo da odvede u novom smjeru ili otkrijemo do čega nam je stalo

Znate li tko su boomeranzi? Ekonomski stručnjaci uočavaju novi tržišni trend: sve je više boomerang zaposlenika – onih koji su dali otkaz, ali su se nakon nekog vremena vratili na svoje staro radno mjesto
Vidi originalni članak

Oni su se kao trend pojavili nakon vala otkaza uzrokovanih pandemijom, a prema istraživanju američke tvrtke UKG, 43 % zaposlenika koji su odlučili potražiti novi posao, sada misli da im je prije bilo bolje, a čak jedna od pet osoba ipak se odlučila na povratak.

Unatoč brojnim promjenama kojima je pandemija testirala fleksibilnost i inovativnost organizacija, veliki broj otkaza rezultirao je nedostatkom zaposlenika. Sve više poslodavaca zapošljava bivše zaposlenike koji su već upoznati s organizacijskom kulturom i vrijednostima te uhodani u radne procese i zadatke. Stoga se zapošljavanje novostarih kolega čini kao bolja opcija od uvođenja potpuno novih ljudi u posao, tj. stvara se win – win odnos jer i zaposlenici znaju što ih čeka.

Uz očigledne prednosti da nema potrebe za uvođenjem u posao, prilagodbom i obukom, ostavlja se dojam da je prošli poslodavac ipak bio dobar, a trava iz susjednog dvorišta samo prividno zelenija. Karlo Teur, agent na engleskom i njemačkom jeziku u Assist Digitalu – tvrtke za upravljanje korisničkim iskustvom s uredima u Rijeci i Zagrebu, s nama je podijelio zašto se odvažio na povratak u već poznato radno okruženje: „…u Assist Digitalu sam bio zaposlen od 2019. godine i nakon dvije godine odlučio sam otići jer sam bio željan istražiti različita profesionalna područja. Prihvatio sam bolju (barem se tako činila) poziciju u srodnoj tvrtki. Nakon nešto više od godinu dana provedenih tamo, došao sam do zaključka da mi to okruženje ne odgovara. Uz pozitivnu atmosferu, timski duh i osjećaj pripadanja kolektivu, koji mi je Assist Digital omogućavao, nedostajala mi je i fleksibilnost, odnosno mogućnost rada od kuće…“.

Promjena posla pomogla je Karlu da shvati što mu je zapravo bitno i u kakvom okruženju želi raditi pa se, kao jedan od boomeranga, odlučio na povratak u Assist Digital. Karlo je shvatio što mu je najvažnije: „…Zaključio sam da mi je jako bitna stabilnost, jedinstvena prilika za rast i unapređenje komunikacijskih vještina na različitim jezicima, koju mi Assist Digital nudi. Imam mogućnost razmjene pa tako mogu istovremeno raditi i putovati od Španjolske, Albanije do Tunisa. Uz sve to, mogu se dodatno razvijati, pohađati edukacije i radionice te vrlo brzo napredovati. Dakako, tu su i novčani bonusi, multisport kartica i imam jasno razrađen karijerni put što iznimno cijenim…“.

Nakon povratka u Assist Digital, naš sugovornik ističe: „…Sretan sam što sam se odvažio i na taj korak, a moje me karijerne ambicije potiču da neprestano tražim prilike za profesionalni rast i razvoj. Aktivno se uključujem u projekte i inovacije, a dinamično radno okruženje, odlični odnosi s kolegama i povezanost su ono što čini ovu sredinu nezamjenjivom….“.

Assist Digital stvara i razvija okruženje u kojemu se zaposlenici osjećaju ugodno i motivirano za rad pa se neki čak i vraćaju. Tko kaže da to ne može biti i vaša priča?😊

Kliknite na otvorene pozicije i pronađite svoje mjesto kod nas!

Idi na 24sata