To je to što me zanima!

Torta od jagoda - savršeni proljetni desert za svakoga

Nakon dobrog proljetnog ručka, predlažemo još bolji proljetni desert
Vidi originalni članak

Jagode su mnogima omiljeno proljetno voće, ne samo zbog odličnog okusa, već i zato što je dobar izvor vitamina C, bogato mikronutrijentima, a siromašno šećerom. 
Ne treba puno da biste jagode pretvorili u savršen desert - dovoljno je dodati im šlag, no ima još dobrih načina. Jedan od njih i ova osvježavajuća torta!

Torta od sira s jagodama

230 g Galbani mascarponea
70 g šećera
200 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
2 žličice ekstrakta vanilije
200 g Brzo & Fino vrhnja za šlag
sok 1 limuna
200 g  graham ili petit beurre keksa
200 g Dukat maslaca
250 g jagoda

Izmrvite kekse, rastopite maslac i pomiješajte. Smjesu prebacite i utisnite u kalup, pa pecite 5 minuta na 250 stupnjeva. Miksajte mascarpone, lagano dodajući šećer, kiselo vrhnje, limunov sok i ekstrakt vanilije, a u drugoj zdjeli istucite vrhnje za šlag. Umiješajte šlag u smjesu od mascarponea i Brzo & Fino kiselog vrhnja.

Prebacite u kalup na koru od keksa. Dobro ohladite u hladnjaku (barem 4 sata). Očišćene jagode narežite na polovice, pa prije posluživanja slažite na kremu.

Još inspiracije za pripremu jela s jagodama i drugim sezonskim namirnicama čeka vas na www.brzoifino.hr. 

 

Idi na 24sata