To je to što me zanima!

U Splitu se u četvrtak tražila sjedalica više

U Splitu su u četvrtak Zajednica Pape Ivana XXIII, NZJZ SDŽ i Klinika za psihijatriju Vrapče organizirali skup "Razgovarajmo o mentalnom zdravlju - A da je tvoje dijete?" u sklopu programa smanjenja štete kojeg financira Ministarstvo zdravstva
Vidi originalni članak

Okupio se veliki broj stručnjaka socijalnog, zdravstvenog i pravosudnog sustava i organizacija civilnog društva. Panel rasprava je bila prilika za duboko promišljanje zadržavanje optimističnog stava, zajedničko pronalaženje rješenja i načina prilagođavanja aktualnoj situaciji u društvu. Velikim brojem okupljenih i ovaj put stručnjaci su pokazali posvećenost i želju za djelovanjem u zajedničkom smjeru, te kako nisu spremni prepustiti se besmislu, beznađu i osjećaju frustracije. Panel raspravu je otvorio Splitsko dalmatinski župan Blaženko Boban, a gosti predavači su bili dr. Ivan Ćelić, dr. Zoran Zoričić, doc. Toni Maglica, dr. Željko Ključević i izvršna direktorica Helpa Nevenka Mardešić.

Zaključak panel diskusije je da je potrebno osigurati kontinuitet motivacije i edukacije, ali da je i duznost strucnjaka u okviru odgovornosti prema struci ulaganje u strucni rad i razvoj. Koordinacoja svoh sluzbi takodjer je prioritet.

Programske aktivnosti provode se uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva. Sadržaj skupa u isključivo je odgovornosti Udruge i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Ministarstva zdravstva. 

Idi na 24sata