To je to što me zanima!

Upravljačku funkciju Termi Sveti Martin je prvi puta u povijesti preuzela žena

Tko je Nuša Korotaj koja od početka 2022. vodi kolektiv jedne od najuspješnijih turističkih kompanija kontinentalne Hrvatske?
Vidi originalni članak

Terme Sveti Martin su jedno od najvećih turističkih poduzeća u kontinentalnoj Hrvatskoj, a diljem regije poznate su kao prvi Healthness Resort u Europi. Od siječnja 2022. godine poziciju generalne direktorice nakon odlaska Igora Nekića preuzela je žena, Mariborčanka Nuša Korotaj, dobro poznata diljem regije po svojim poslovnim uspjesima u mnogim turističkim kompanijama s kojima je surađivala u prošlosti.

Nuša je već protekle tri godine bila dio tima Termi Sveti Martin na poziciji direktorice prodaje i marketinga i bila je odgovorna za intenzivan razvoj tog područja, te također i za poslovni i produktni razvoj, a pored toga i za aktivno podizanje kvalitete ponude te uređenje samog resorta. Svatko tko je tih proteklih par godina posjetio Terme Sveti Martin, mogao je vidjeti promjene, a svi moramo priznati da Terme danas izgledaju bolje nego ikad. Kvalitetna ponuda, renovirani restorani i sobe, preuređeni lobby te vanjski aquapark samo su dio promjena na kojima su Terme radile za vrijeme epidemije, a Nuša je sa svojim idejama bila aktivno uključena u svaki korak.

Što Nuša kaže na samu činjenicu da je prva žena za upravljačkom pozicijom termi: ”Ovo je svakako jedna velika motivacija, a prvenstveno iznimna čast. Tu se svakako moram najprije zahvaliti BHS menadžment kopaniji, pa tako i našem vlasniku, na ukazanom povjerenju koje imaju u mene i naravno svim svojim kolegicama i kolegama koji vjeruju u moje sposobnosti da ću naše terme voditi u pravom smjeru i na najbolji mogući način. Svakako ova pozicija sa sobom donosi i određenu razinu pritiska i odgovornosti, ali smatram kako to nije ništa negativno nego više u smislu ”vjetar u leđa” i dobra motivacija da svi zajedno budemo još bolji u svom poslu i ostvarimo sve naše ciljeve. Pored sebe imam vrlo dobro uhodanu ekipu s kojom usko surađujem već više od tri godine i sve odluke cijelo to razdoblje donosimo zajedničkim snagama, slušamo i savjetujemo jedni druge, što vidim kao kvalitetan i dobar način timskog rada, a koji je vrlo bitan u ovako velikom kolektivu kao što smo mi.”.

Nuša Korotaj je rodom iz Maribora gdje i živi sa svojom obitelji, te pored uloge poslovne žene s druge strane ima i ulogu majke i supruge. „Obitelj mi je iznimno važna jer mi stvara ravnotežu između stresa na poslu i mirnog obiteljskog života. S njima si napunim baterije, opustim se i razbistrim misli da mogu biti uspješnija u poslu i tada dobijem najviše ideja. Cijela moje obitelj jako voli  prirodu, sport i druženje s prijateljima, pa u slobodno vrijeme pokušavamo sve to spojiti što bolje.

Što nam Nuša i ekipa Termi Sveti Martin spremaju u budućnosti ostalo nam je pričekati i vidjeti, a sigurni smo da će rezultati biti još uspješniji. Ipak, Međimurje je poznato kao jedno od najpoželjnijih turističkih odredišta u Hrvatskoj, i to s razlogom.

Idi na 24sata