To je to što me zanima!

Uživajte u koncertu Zagrebačkih solista na zagrebačkom Zrinjevcu za prvi dan jeseni

Osim što su temperature ‘pale’, ljeto nam je i kalendarski završeno. Stoga su Zagrebački solisti i Turistička zajednica grada Zagreba prvi dan jeseni odlučili obilježiti glazbom
Vidi originalni članak

Kao i za prvi dan proljeća te prvi dan ljeta, na već tradicionalnom mjestu, Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, odsvirali su Vivaldija, Mozarta i druge klasike.

- Za nas glazba ne postoji bez ljudi, a najveći dar koji možemo dobiti su sretni i nasmijani ljudi koji uživaju u našoj glazbi - rekli su jednom prilikom Zagrebački solisti.

A u prilog ovom koncertu na otvorenom, prema svemu sudeći, ide i temperatura. Sunčano vrijeme u četvrtak dočekalo je Zagrepčane i sve koji se u tom trenutku nađu u našem glavnom gradu, no ni lokacija nije problem.

Za sve koji nisu stigli do Zrinjevca, kao i do sada, koncerte je moguće pogledati na službenom YouTube kanalu 24sata te na Facebooku 24sata i Turističke zajednice grada Zagreba.

Zagrebački solisti osnovani su 1953. godine, a do sada su nastupali diljem svijeta i punili koncertne dvorane u Beču, Rimu, New Yorku i drugim svjetskim gradovima.

Svoje vještine će u četvrtak pokazati na Zrinjevcu s programom koji će trajati otprilike 30 minuta, a osim već spomenutih Mozarta i Vivaldija, publika će uživati i u skladbi Ljuboslava Kuntarića, Eduarda Gloza, Astora Piazzolla te Scotta Joplina.

Stoga, pogledajte snimku koncerta na Facebooku YouTube kanalu 24sata ili Turističke zajednice grada Zagreba i uživajte glazbi.

Idi na 24sata