To je to što me zanima!

Velpro slavi 20 godina postojanja: Evo zašto je broj jedan na domaćem tržištu

Od 2001. do danas Velpro je otvorio 16 veleprodajnih centara diljem Hrvatske. Najveći je to veletrgovac na domaćem tržištu, a zahvaljujući pouzdanom i učinkovitom poslovanju, slavi 20 godina uspješnog biznisa
Vidi originalni članak

Kvaliteta, dosljednost i briga o kupcima, ali i partnerima, itekako utječu na uspješnost biznisa, a dokaz tomu je i poznata hrvatska tvrtka Velpro. Velpro je nastao kao rezultat trgovačkog iskustva u veleprodaji i primjeni svjetskih standarda, tehnologija i znanja u upravljanju trgovinom.

S čak 60.000 m2 prodajno-skladišnog prostora zadovoljavaju sve potrebe malih trgovaca, hotelijerstva, ugostiteljstva i javnog sektora, odnosno pravnih osoba i obrtnika, koji na jednome mjestu mogu obaviti cjelokupnu opskrbu za potrebe vlastitog poslovanja. Njihovo se poslovanje temelji na kvalitetnoj logistici, koja uključuje više od 150 vozila, koja prate najsuvremenije standarde distribucije, dopremajući više od 1000 dostava na dan i više od 250.000 isporuka godišnje - u sve dijelove Hrvatske.

Briga za kupce na prvome mjestu

Više od 700 djelatnika brine se za potrebe više od 10.000 kupaca na području cijele Hrvatske i više od 900.000 njihovih narudžbi. Zaposlenici Velpra raspoređeni su na poslove prijema robe, popunjavanje prodajnih i komisionih lokacija, pripremanje pošiljki za isporuku robe kupcima te otpremanje robe, izdavanje računa i distribuciju robe kupcima. Uz kvalitetnu uslugu, veleprodajnim kupcima prodaju i distribuiraju proizvode iz bogatog asortimana koji obuhvaća otprilike 10.000 artikala.

Riječ je o svježoj hrani, voću i povrću, svježemu mesu, pakiranoj hrani, piću, kozmetici i kemiji, sezonskom asortimanu, uredskom priboru, tehničkoj robi i profesionalnom asortimanu za ugostitelje i hotelijere. A uz mogućnost internetske narudžbe te specijalizirane veleprodajne centre, kupcima su na raspolaganju Velugo izložbeni saloni u Zadru i Splitu, koji nude profesionalni ugostiteljski asortiman. U njihovoj se ponudi mogu pronaći proizvodi od inoksa, porculana, PVC-a, tekstila, sitni inventar, kuhinjski strojevi i aparati, rashladni uređaji te unutarnji i vanjski namještaj.

Kako ističe Vedran Bego, direktor Velpra, ova će tvrtka i u budućnosti biti u vrhu.

- Kad me pitate gdje vidim Velpro za 20 godina, siguran sam da i dalje potvrđujemo svoje mjesto kao lider među trgovcima. Priča Velpra ne bi bila toliko uspješna da nema Konzuma, a povratak u matičnu kuću omogućio nam je podizanje kvalitete poslovanja na još višu i bolju razinu. Zahvaljujem svima na doprinosu tijekom ove godine - zaključuje Bego.

Nagradna igra za potrošače

U povodu prvih 20 godina Velpro je za svoje potrošače organizirao nagradnu igru pod nazivom Zajedno 20 godina, u kojoj su sudionici imali priliku osvojiti vrijedno vozilo Renault Express Van Furgon Blue dCi 75. Među više od 1000 pristiglih prijava u prvom krugu, sreća se osmjehnula Mariju Gašljeviću iz Mahična kraj Karlovca, vjernom Velprovu kupcu još od 2013.

Ključeve automobila uručili su mu Ilija Jelić, direktor Velpro centra Jankomir, i prodajni predstavnik Marko Novaković.

- Iza nas je 20 godina uspješnog poslovanja i ovom nagradnom igrom želimo izraziti zahvalu svojim kupcima na ukazanom povjerenju. Veseli me što je odaziv u prvom krugu iznimno velik i zahvaljujem svima koji sudjeluju - rekao je Ilija Jelić.

Dobitnik u drugom krugu bio je Luka Kauk iz Sibinja, u trećem Andrija Batinac iz Kastva, a u četvrtom je automobil pripao Mireli Sremec iz Ludbrega.

Idi na 24sata