To je to što me zanima!

Želite produžiti sezonu? Svoje usluge prijavite u velikoj akciji "Tjedan odmora vrijedan"

Velika akcija Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice trajat će od 16. do 25. listopada,a cilj joj je poticanje domaćih putovanja te podizanje razine turističke aktivnosti u razdoblju izvan ljetnih mjeseci
Vidi originalni članak

Podsezona je idealna za odmor. Nema velikih gužvi za one koji odmaraju, a s druge strane prilika je i za vlasnike turističkih subjekata koji će tako produžiti sezonu.   
Tjedan odmora vrijedna je akcija Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice koja će trajati u tjednu od 16. do 25. listopada 2020. godine te koja za cilj ima poticanje domaćih putovanja te podizanje razine turističke aktivnosti u razdoblju izvan ljetnih mjeseci. Vlasnici hotela, motela, prijevoznici, vlasnici restorana... i svi ostali iz turističkog sektora koji nudite usluge, sad je pravo vrijeme za vas ako želite ljudima ponuditi svoje usluge u akciji "Tjedan odmora vrijedan".  Provesti tjedan u luksuznom hotelu, otkrivati čari naših dvoraca, muzeja, špilja, nacionalnih parkova i sve to upola jeftinije - ne zvuči loše.

Prijave poslovnih subjekata traju i dalje, a svoje ponude nude na web stranici izrađenoj upravo za ovu akciju – tjedanodmoravrijedan.hr, na kojoj mogu i prijaviti svoje usluge. Mogu sudjelovati svi poslovni i privatni subjekti iz turističkog sektora poput hotela, privatnih iznajmljivača, turističkih agencija, restorana, barova, nacionalnih parkova i parkova prirode, muzeja, galerija, prijevoznika, rent-a-cara, iznajmljivača plovila te subjekata zdravstvenog i lječilišnog turizma.

- Ovaj projekt predstavlja inicijativu kojom želimo našim građanima predstaviti sve ljepote i bogatstvo ponuda koje Hrvatska ima i nudi tijekom cijele godine. U ovoj korona turističkoj godini veliki doprinos turističkom prometu dali su domaći turisti, a naša želja je da domaći turisti u ostatku ove godine, ali i u godinama ispred nas, čine sve značajniji dio potražnje te da istražuju brojne ponude diljem našeg kontinenta i obale. U tjednu odmora vrijednog tijekom listopada nudit će se brojne promotivne ponude koje će se objediniti na jednom mjestu, a namjera nam je ovu akciju nastaviti te održavati redovito tijekom većeg dijela godine - istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac povodom najave akcije Tjedan odmora vrijedan“.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić kaže kako je riječ o projektu koji za cilj ima poticanje domaćeg turističkog prometa u razdobljima pred i posezone te u kojem sudjeluju pružatelji usluga u turizmu koji će tijekom promotivnog tjedna kreirati vrlo atraktivne i cjenovno dostupnije ponude za sve hrvatske građane. 
- Upravo je domaće tržište u ovoj izazovnoj godini dalo snažan doprinos u postignutim rezultatima s visokim udjelom od 20 posto u ukupno ostvarenim noćenjima. Vjerujem da će projekt biti vrlo dobro prihvaćen i u sljedećim godinama te da će pozitivno utjecati na povećanje turističke potrošnje unutar zemlje - izjavio je direktor.
 

Idi na 24sata