To je to što me zanima!

Proteinski kruh i krekeri kao idealan sadržaj prehrane

„Mršavite u snu“ nakon večernjeg obroka s kruhom koji sadrži nevjerojatno visokih 26,5 posto proteina i senzacionalno niskih 4,9 posto ugljikohidrata
Vidi originalni članak

Kada se radi o procjeni tržišnih i nutricionističkih trendova i očekivanja potrošača i, s tim u vezi, kreacije novih proizvoda jedinstvenih receptura čije su odlike aktualnost, kvaliteta i sigurnost, zacijelo je tehnološko-razvojna služba zagrebačkog PAN-PEK-a gotovo stalno korak ispred ostalih protagonista hrvatske pekarsko-slastičarske scene. Za pretpostaviti je da se u stručnoj knjižnici tvrtke nalazi i popularna knjiga njemačkog dijetologa Dr.med.  Detlef Papea „Mršavite u snu“, prevedena s njemačkog originala i objavljena u nas prije nekoliko godina, a nezaobilazno je štivo većine onih koji smanjivanje i kontrolu tjelesne težine žele staviti pod nadzor. Oblik dijetnog programa, odnosno novi nutricionistički koncept smanjenog sadržaja ugljikohidrata, u svom je pekarskom dijelu doveo do promišljeno složene recepture kruha čija je temeljna značajka visoki udio proteina i vlakana, uz iznimno niski sadržaj ugljikohidata.

Dva nova PAN-PEK- ova proizvoda, odnedavno u maloprodaji, proteinski kruh i proteinski krekeri u kratko su vrijeme postali sadržaj stola potrošača koji svoj izgled, odnosno tjelesnu težinu više ne prepuštaju čimbenicima izvan njihove kontrole. Supstitut za „standardan“ kruh koji se ne uklapa u princip prehrane po pomenutom novom nutricionističkom konceptu, sada su ova dva jedinstvena proizvoda koja omogućavaju slobodno uživanje kruha, čak i navečer, što je dosad bilo pravo svetogrđe za „pravovjerne“ pobornike klasičnih dijeta. Dva nova proizvoda s patentiranim sastavom kao dio novog nutricionističkog koncepta smanjenog sadržaja ugljikohidrata – proteinski kruh i krekeri, uz to su i niskog glikemijskog indeksa, bogati bjelančevinama i vrlo vrijednim udjelom vlakana. 

Proteinski kruh, vrlo brzo nazvan i večernjim kruhom, u pakiranju od 260 grama, odlična je podloga kasnom obroku brzo spravljenom po recepturama PAN-PEK- ovih tehnologa za Proteinske Bruschette a la cart, Lagane Proteinske Piadine, Ljetni sendvič sa šunkom, Večernji pršut sa svježim sirom,…a sadrži nevjerojatno visokih 26,5  posto proteina i senzacionalno niskih 4,9 posto ugljikohidrata. Uz pravo bogatstvo bjelančevina kruh ima visoke udjele višestruko nezasićenih masnih kiselina, odnosno Omega-3 masnih kiselina. Zbog  svog  vrijednog  nutritivnog  sastava,  ovu  jedinstveno  korisnu  štrucu  kruha moguće je odmah uključiti u različite stilove dijeta.

Proteinski krekeri u novoj ambalaži, kartonskoj kutiji koja ih štiti od oštećenja i doprinosi lakšem otvaranju i zatvaranju proizvoda, kao i duljoj svježini, s primjerenim receptom za namaz ili sendvič, osim što su, kao i kruh, prebogati bjelančevinama, sadrže i respektabilan udio sjemenki suncokreta, sezama, lana i kima, pa su „dušu dali“ za slobodno uživanje bez straha za sutrašnju top formu.   

Ne zaboravite, prema preporuci knjige 'Mršavite u snu' večerom sa suzdržanim unosom ugljikohidrata, polažu se osnove za razgradnju masti tijekom sna, a to postižete, među ostalim i blagovanjem proteinskog večernjeg kruha i proteinskih krekera.   

Dobar tek želi Vam PAN-PEK !

Idi na 24sata