To je to što me zanima!

Prvi međunarodni kongres o vodama

H2O SUMMIT / Međunarodni kongres o vodama utemeljen je na znanstvenoj razini, dok je za najširu je javnost iznimno važna tema gospodarenja vodom te problematika gubitka voda u gradovima. S druge strane je u proteklih nekoliko desetljeća, globalna prodaja buteljirane vode postala jednim od vodećih svjetskih biznisa, koji se trenutačno procjenjuje na približno 60 milijardi dolara, a do 2020. godine vrijednost tog tržišta popet će se na bilijun dolara
Vidi originalni članak

Polazeći od činjenice kako je voda najvažnije materijalno dobro potrebno čovjeku, a istovremeno i  najvažniji resurs koji posjeduje Hrvatska - te da je djelovanjem čovjeka i najviše ugrožen - utemeljen je H2O SUMMIT/1. Kongres voda 2018.,  kao prvi i jedinstveni događaj te vrste u zemljama u okruženju.

Zaštita voda ključna je tema suvremenog društva u u zakondavnom i provedbenom aspektu,  no jednako tako i u onom koji se odnosi na zloporabe vodnih resursa. Činjenica kako je voda najbolje regulirana gospodarska aktivnost u EU jednostavno nameće potrebu za - ne samo zakonskim - već i etičkim reguliranjem pitanja voda na svim razinama na ovim prostorima. Projekt ima regionalnu i međunarodnu razinu te uključuje zemlje iz cijelog svijeta ne samo kao sudionike već i kao aktivne partnere

Skup se obraća širokom spektru dionika u rasponu od građana, države, lokalnih zajednica, gospodarskih subjekata, znanstvenih i obrazovnih institucija, udruga građana, crkve i vjerskih zajednica. Vrhunski eksperti iz Argentine, Urugvaja, Nizozemske, SAD-a, Južnoafričke Republike, Švedske, Austrije, Italije, Slovenije, Mađarske, Češke, Slovačke, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Bugarske i Hrvatske tumačit će i raspravljati o glavnim trendovima u gospodarskim granama temeljenima na iskorištavanju vodnog  bogatstva. Namjera jest ostvariti sinergijski učinak na način da svaki na svojoj razini i u okviru svojih mogućnosti i odgovornosti doprinese unapređenju generalnog odnosa prema vodi.

H2O SUMMIT / Međunarodni kongres o vodama utemeljen je na znanstvenoj razini, dok je za najširu je javnost iznimno važna tema gospodarenja vodom te problematika gubitka voda u gradovima. S druge strane je u proteklih nekoliko desetljeća, globalna prodaja buteljirane vode postala jednim od vodećih svjetskih biznisa, koji se trenutačno procjenjuje na približno 60 milijardi dolara, a do 2020. godine vrijednost tog tržišta popet će se na bilijun dolara. 

Hrvatska raspolaže sa zavidnim rezervama pitke vode visoke kvalitete. Činjenica da smo u društvu trideset vodom najbogatijih zemalja svijeta, govori kako je riječ o snažnom i dosad nedovoljno iskorištenom gospodarskom potencijalu.

H2O Summit se održava u Rovinju od 18. do 21. travnja, a više o tome možete pročitati ovdje.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Anarhosindikalist 16.04.2018.

    Dakle, biznis sa vodom će narasti na bilijun dolara do 2020-te. Paralelno ćemo pratiti sve češća zagađenja vodocrpilišta i propadanje vodovodne infrastrukture. Potomci će nas gledati širom otvorenih očiju kada im budemo pričali da smo nekad pili vodu iz slavine.

  • Frog_Pepe 16.04.2018.

    Uskoro ću napisati svoj komentar....

Komentiraj...
Vidi sve komentare