To je to što me zanima!

Sletio je u more među kupače: Malom avionu otkazao motor?

Kod Banjola na otoku Rabu u srijedu oko 12.15 sati među kupače je sletio manji zrakoplov. Nema ozlijeđenih. U malom zrakoplovu su se nalazili pilot i kopilot
Vidi originalni članak

Vidio sam avion kako pada. Sletio je u more. Srećom nikoga nije bilo u blizini. Kupači nisu mogli vjerovati da je avion sletio među njih, rekao nam je čitatelj 24sata koji je u srijedu oko 12.15 sati kod Banjola na Rabu bio na plaži.

Iz Policijsku uprave primorsko-goranske potvrdili su da je avion sletio u more, no ne znaju da li su mu otkazali motori. Ozlijeđenih nema. U avionu su se nalazili pilot i kopilot. 

- Pilot Zoran Dimić iz Zagreba uredno je pratio plan leta, a za slijetanje na Rabu dobio je odobrenje od Agencije za civilno zrakoplovstvo - potvrdio je Dinko Vodanović, istražitelj za zrakoplovne nesreće. Objasnio je kako se hidroavion nakon slijetanja u vodu počinje ponašati kao brod. 

Dimić je tako nakon slijetanja s upaljenim motorom i dozvoljenom brzinom (od 3 do 5 milja) krenuo prema uvali. Okupilo se nekoliko znatiželjnika u gliserima zbog kojih su nastali poveći valovi. Voda je ušla u kabinu aviona pa je pilot morao isključiti motor i s gliserom ga izvući na obalu. Istražitelji su utvrdili kako tijekom manje nezgode nitko od kupača nije bio ugrožen, a da je pilot postupio po svim pravilima plovidbe.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Emanuella_1 16.08.2012.

    pa di su druge slike?? u tiskanom izdanju ih ima malo više i koliko se sjećam pročitala sam da je vijest dojavila čitateljica... i napokon da je 1000kn dobio neko ko nije uslikao neku facu kako se šeće s nekom drugom facom :)))

  • krepil 15.08.2012.

    katastrofa!hoćemo slike ravno iz kabine,a može i video zapis :P

  • krepil 15.08.2012.

    mali umislio da vozi kanader :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare