To je to što me zanima!

Branitelj htio skočiti s mosta, spasio ga saborski zastupnik

Dva sata trajala je drama na željezničkom mostu između Botova i Gole pokraj Koprivnice. Muškarac (40) koji boluje od PTSP-a prijetio je samoubojstvom
Vidi originalni članak

Umirovljeni branitelj (40), koji boluje od PTSP-a, popeo se na vrh željezničkog mosta od 15 metara između Botova i Gole kraj Koprivnice u srijedu oko 15 sati. Nijemo je stajao. Radnici HŽ-a brzo su ga primijetili i alarmirali kolege. Odmah su isključili visokonaponsku struju. Morali su zaustaviti međunarodni promet vlakova na koridoru Budimpešta - Rijeka. Stigli su Hitna, vatrogasci, interventna, granična i prometna policija te ronioci koji su dežurali uz Dravu. Nisu uspjeli uspostaviti nikakav kontakt s njim. 

U pomoć su pozvali njegovog prijatelja i susjeda gradonačelnika Gole i saborskog zastupnika. Stipe Milinković mu je, nakon dva sata nagovaranja, spasio život po drugi put. Branitelj je na kraju sam sišao s mosta. Odveli su ga u koprivničku bolnicu. Branitelj se pokušao objesiti prije dvije godine, a Milinković ga je u zadnji čas skinuo s užeta, piše Jutarnji list. Čuo je vrisak njegove supruge i dotrčao iz svoje kuće stotinjak metara dalje. Inače, braniteljeva prva supruga počinila je samoubojstvo zbog čega je dodatno istraumatiziran. U Goli živi s drugom ženom i djecom i dvoje djece iz prvog braka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare