To je to što me zanima!

Dok su igrali u plićaku picigin, prijatelj im je izronio kornjaču

Na Žurkovu u Kostreni skupina prijatelja kupala se i igrala picigin. Pokraj njih je ronio njihov prijatelj koji je ugledao kornjaču bez peraje. Naišao je na glavatu želvu
Vidi originalni članak

Kupali smo se u moru i igrali picigin. Prijatelj je malo dalje od nas ronio. Odjednom nas je pozvao jer je ugledao kornjaču, rekao nam je čitatelj koji je u ponedjeljak oko 17 sati na Žurkovu u Kostreni fotografirao kornjaču.

- Kad smo izvadili kornjaču, vidjeli smo da joj nedostaje jedna peraja. Također je označena s plavim trakicama. Slikali smo se s njom i pustili ju natrag u more - dodaje čitatelj.

Dr. sc. Bojan Lazar, stručnjak za kornjače s PMF-a iz Zagreba rekao nam je kako se radi o glavatoj želvi. 

- Ta kornjača živi u toplim i umjereno toplim morima, kao što je Jadran. Populacija koja naseljava Jadran dio je populacije koja se razmnožava u Grčkoj. Hrani se ježincima, spužvama, rakovima i mekušcima. Duga je do metra, a boja tijela joj varira od smeđe do smećkasto - crvene boje - kazao nam je Bojan Lazar.

Glavata želva je zakonom zaštićena životinjska vrsta te za ubijanje kornjače kazna iznosi 35.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • tttinkyyy 27.06.2012.

    na ovim stjenama su igrali picigin? :D a lijepo se vidi da ih nekoliko ima maske i da su dečki očito išli u podvodni ribolov ;) btw. more je pretoplo još nije ni 30.06. a temp. mora je 26 na nekim mjestima...ako se obistini ovo kaj najavljuju 40°C do kraja tjedna more će bit oko tridesetke

Komentiraj...
Vidi sve komentare