To je to što me zanima!

Došla je poput Djeda Mraza: U kaminu je obitelj našla sovu

Sova je kroz dimnjak pala u peć zagrebačke obitelji Jakčin. Majka i kći čule su čudnu i glasnu buku iz kamina, ali mislile su da buči zamorac, čiji je kavez ondje
Vidi originalni članak

Mama, dođi brzo! U kaminu nam je sova, vikala je Helena Jakčin (12) majci Marijani. Njih dvije gledale su televiziju, a tata Vatroslav i brat Antun (13) bili su u drugoj sobi za računalom. Majka i kći čule su buku iz kamina, ali mislile su da buči zamorac, čiji je kavez ondje. Kći je pogledala u peć.

- Sova je stajala u kaminu i buljila u mene. Najprije me bilo strah jer sam vidjela njezine duge kandže i kljun - kaže Helena, a majka dodaje da je strah ubrzo zamijenila tuga.

- Helena se rasplakala jer je mislila da je sova ozlijeđena. I krilo je držala nekako čudno, kao da je slomljeno. Htjeli smo otvoriti vrata kamina, pa je sova počela mlatiti krilima. Brzo smo ih zatvorili - rekla je Marijana Jakčin. Zvali su Veterinarski fakultet da pitaju što im je činiti, ali nitko se nije javljao.

- Sin se šalio da treba zadržati sovu kao ljubimca u kaminu - rekla je Marijana. Prijatelj veterinar dao im je pravi savjet.

- Uzeli smo deku, otvorili kamin i prekrili golemu pticu. Ostala je mirna, pa smo je iznijeli i odnijeli na balkon - kaže Vatroslav. Sova je odletjela i ostavila obitelj Jakčin bogatiju za avanturu i sretnu što je sova spašena.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare