To je to što me zanima!

Eksplodirao kisik: Plamen je skočio skroz do krova kuće

Zlatko S. imao je opekline na čelu, a njegova sina odvezli su u bolnicu da ga pregledaju jer se nagutao dima. Komadi lima letjeli su ćitavim naseljeme Mikulići
Vidi originalni članak

Miris paljevine osjećao se jučer u cijelom zagrebačkom naselju Mikulići. A mnogi stanovnici su oko 13 sati čuli stravičan prasak, eksploziju. U Ulici Miroslava Vaupotića susjedi su izjurili na cestu i vidjeli golemi oblak dima iznad kuće Zlatka S. i njegove obitelji.

- Čula sam prasak i izletjela iz kuće. Vidjela sam samo oblak dima. Ne znam ni sada što se točno dogodilo - rekla nam je susjeda i opisala da je vidjela susjeda Zlatka.

- Nije mu ništa strašno. Ima opeklinu na čelu, ali nije ni išao u bolnicu. Njegova sina nagovorili su policajci da ode u bolnicu jer se nagutao dima. Nitko nije ozbiljnije ozlijeđen - rekla je susjeda. Susjedi kažu da Zlatko i obitelj imaju radionicu u kući te da se koriste bocama s kisikom za zavarivanje.

- Koliko sam čuo, dvije boce kisika eksplodirale su u radionici. Raznijele su krovište kuće. Sva sreća da nikog nisu pogodile. Bilo je strašno - rekao nam je susjed. Na susjednim kućama nije bilo štete.     

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Pikavac 19.01.2012.

    kisik moze eksplodirati ,acitilen takoder ali da je bilo pribranosti mogla se sprijeciti tragedija,moguci uzroci da je sarafo manometre s masnim rukama zamastio sve i doslo je do zapaljenja kisika pod tlakom,kad je pod tlakom nemoze eksplodirati,nego tek kad tlak se izjednaci u boci onda povuce plamen u bocu i tek tada dolazi do eksplozije,kako kisika tako i bilo koje boce plina ,u ovom slucaju ako je vatra kazu bila do krova ,mislim da je boca stajala uspravno i prilikom zapaljenja je doslo do otapanja ventila na boci i tako je boca ,tj.kisik zapalio sve do krova,,,

  • PapaŠtrumpf 18.01.2012.

    Ja mislim da je nešto eksplodiralo !

  • nera00 18.01.2012.

    Kolko ja znam, eksplodirale su boce plina,a ne kisika. zivim jako blizu ove kuce i znam sto se dogodilo, jer sam taman kad je jedna boca eksplodirala izasla iz kuce. stvarno se sve zatreslo..sve je bilo puno crnog dima, a boce i dijelovi su mogle odletiti u neciju kucu, hvala bogu nema tezih posljedica na nikome..

Komentiraj...
Vidi sve komentare