To je to što me zanima!

Eugen (74) ulovio u Prološkom jezeru štuku od 10 kilograma

Strastveni ribič iz Imotskog dosad je lovio štuke, no one su težile do 2 kilograma. U utorak je Eugen nakon samo 15 minuta borbe izvadio najveću štuku u svom životu
Vidi originalni članak

Umirovljenik Eugen Čuljak (76) iz Imotskog, jedan od češćih posjetitelja jezera Imotske krajine, u utorak je uživao u sportu kojim se bavi gotovo 30 godina. Bez obzira na oblačno vrijeme s  kišom, nešto prije 14 sati dočekao je svoj kapitalni ulov. Na udicu mu je zagrizla golema štuka od 10,6 kilograma. Borba s ribetinom koja nije dobrodošla u jezerima jer potamani svu ribu, trajala je 15-ak minuta. Uz pomoć ribiča koji su bili u blizini uspio je savladati ovu neman iz dubina Prološkog jezera.
Ovo nije prvi kapitalni ulov ovog iskusnog ribiča, u ljeto 2009. na Zelenom jezeru u Ričicama ulovio je šarana teškog 13 kilograma.

- Krenuo sam provesti dan na jezeru uživajući u ribolovu. Po dolasku sam ulovio nekoliko manjih ribica koje sam koristio kao mamac za štuku. Nešto prije 14 sati uočio sam kako se moj štap naglo savio, prišao sam i osjetio jaku borbu sa suprotne strane. Nakon 15-ak minuta nezaboravne borbe i na površini se ukazala štuka. Uz pomoć ribiča koji su bili u blizini uspio sam uloviti štuku kakvu do sada nikada nisam ulovio – priča nam Eugen. Ovo je jedan od najvećih ulovljenih primjeraka ove vrste ribe na Imotskim jezerima. Štuka zadnjih godina u Ričicama i Prološcu zaista velikim kapacitetom raste i uništava ostale riblje vrste.
- Ulovio sam do sada dosta štuka teških do 2 kilograma, ali ovakav ulov prvi je koji sam ulovio. Najveća štuka do sada mi je bila teška 4 kilograma, ulovljena u Ričicama prije 3 godine - kaže Eugen  kojeg je s ulovom snimio njegov unuk, također Eugen. Štuka će pak završiti na tanjurima a priredit će ih za prijatelje i rodbinu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Lindy 19.09.2013.

    Bistro svim ribolovcima!

  • struja1406 18.09.2013.

    dobar ulov ,al ja imam isto sliku štuke i soma ,šarana po13 kg,7kg 10 kg i da ne nabrajam,štuka 13kg duga oko 1.10m a som 35kg dug 1,65m,a ovi po 3kg i oko 8kg par slika .a da sam sve do sad unazad sliko bar 6godina nema im broja što se tiče štuke i šarana . a jedino sam soma samo ovog ulovio i to prvi al i vredan.pozdrav ribiću i nek nek mu bude još takvi ulova a i veči.

  • DjAural 17.09.2013.

    najači ribolovac........naklon do poda

Komentiraj...
Vidi sve komentare