To je to što me zanima!

Galeb im sletio na stol na terasi pa je zamezio kulena i sira...

Pernati žderonja iznenadio obitelj na Pagu. Primakao se i doletio na stol na terasi koji je bio pstavljen za doručak. Uzeo je kulena i sira te je odlepršao do susjeda...
Vidi originalni članak

 Jutro je bilo predivno.Prozori su bili otvoreni i uživali smo taj vikend na Pagu, u Novalji, u prijateljevoj vikendici. Spremali smo se doručkovati. Stol je već bio pripremljen i hrana je bila na njemu. Nisam ništa primijetio dok mi sin Borna (5) nije rekao: ‘Tata, tata, gle galeba.’ Ptica je bila prekoputa, pa se nisam obazirao, kazuje nam Jakob Jozić, čitatelj 24sata iz Zagreba koji je poslao fotografiju. Malo-po malo galeb se primaknuo.

- Ja sam nešto spremao, a onda je sin opet rekao da je galeb došao skroz blizu. Dignuo sam pogled i vidio ga kako uzima kulen i sir, mezi s našeg tanjura. Nije se nas olašio - kaže uz smijeh Jakob.Lijepi komad kulena i sira stavio je u usta i odlepršao.

- Nije se vraćao po još hrane, barem ne kod nas. Otišao je susjedima. Ne znam je li njima išta hrane uzeo bez pitanja - kaže Jakob, koji je zabrinut hoće li ljuti kulen teško pasti na želudac ovom morskom zračnom žderonji. Majka priroda pobrinula se i za to. Većina vrsta galeba su svežderi, koji, već prema prilici, jedu živu hranu ili otpatke i strvinu. Ipak preteže životinjska hrana poput riba, mekušaca, rakova ili bodljikaša. S vodom nemaju problema. Pije morsku vodu, a višak soli izlučuju preko parnih žlijezda u kljunu.    

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Da-Naravno 24.06.2011.

    a pazi vijesti molim te......film i knjige odma o tome kako je galeb ukrao kulen i sir, zatim pronaći zamaskiranog heroja po mogućnosti visokog plavog i zgodnog i u borbu protiv sile zla na Pagu.......zar za ovo netko plaću dobija???

  • maxxzg 20.06.2011.

    samog sira

  • cerat_1 19.06.2011.

    dobar tek

Komentiraj...
Vidi sve komentare