To je to što me zanima!

Ižanin platio misu 200 kuna da se pomole za Jovanku i Tita

Mještani Velog Iža će se za Josipa Broza moliti u četvrtak, a misa za Jovanku najavljena je za dan kasnije. Mise je platio nepoznati stanovnik otoka kraj Zadra
Vidi originalni članak

Svećenik je jutros rekao da je mise platio anonimni mještanin, rekli su nam Nikola i Sara. Poslali su fotografiju župnih obavijesti u Velom Ižu, koje je župnik don Krešo Ćirak izvjesio u nedjelju. U rubrici 'Dani i misne nakane' najavio je misu zadušnicu za Josipa Broza, koja će se održati u četvrtak 19. svibnja. Dan kasnije je misa za zdravlje pokojnikove žene Jovanke Broz. 

- Mislimo da misa zadušnica košta stotinjak kuna što znači da je nepoznati Ižanin platio oko 200 kuna za Tita i Jovanku - kažu čitatelji. Don Krešo Ćirak nije nam potvrdio hoće li Ižani u četvrtak i petak moliti za pokojnog predsjednika SFRJ-a i njegovu udovicu.

- To je stvar župne zajednice i ne treba od toga stvarati senzaciju - kratko je rekao.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • trešnja 17.05.2011.

    Danas je najprofitabilnije biti svećenik... živiš na tuđi račun, para koliko trebaš, svi ti vjeruju, prodaješ maglu za dobru lovu, svaka usluga plačena odmah i u gotovini, svaki dan sve više "ovaca" bez vlastitih spoznaja, svake godine sve više profitabilnih ceremonijala... to ti je život.

  • IvanBubalo 17.05.2011.

    Neće njega spasit 100 misa zadušnica... :D Ali podržavam! I Tito je bio Božja ovčica...

  • zdenko šalković 17.05.2011.

    Titove granice još uvijek postoje,ali u obliku suverenih država-što ne znači da će jednog dana uči u savez,pa može i EU.

Komentiraj...
Vidi sve komentare