To je to što me zanima!

Jako jugo izbacilo je jedrilicu na stijene u Prižbi na Korčuli

Uslijed olujnog nevremena pukao je sidreni konop na 15-metarskoj jedrilici u uvali Prižbi na Korčuli. Olujni vjetar izbacio je jedrilicu na stijene. Nitko nije ozlijeđen
Vidi originalni članak

Puhalo je jako jugo i jedrilica je izbačena na stijene. Vidio sam da se konop omotao oko propelera. Odmah sam obavijestio susjede da pomognemo putnicima na jedrilici. Pokušali smo i spasiti jedrilicu, ali nismo uspjeli, rekao nam je čitatelj 24sata koji je u ponedjeljak oko 18 sati na Korčuli snimio nasukavanje jedrilice.

Uslijed olujnog nevremena  pukao je sidreni konop na jedrilici "Atlas II", priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Vlasnik jedrilice, britanski državljanin, pokušao je ispraviti plovilo, međutim propeler je uhvatio ostatke konopa, te je izgubio sposobnost manevriranja. U tom trenutku jako nevrijeme je izbacilo jedrilicu na plićinu. Nitko nije ozlijeđen, niti nema onečišćenja mora. Jedrilica će biti odsukana narednih dana jer se prilikom izvlačenja mora paziti kako ne bi došlo do veće štete, jer je stijena probila trup plovila.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • batinić 22.09.2011.

    Nije pukao usidreni konoo nego je otkazao automatski pilot kao kod druga Tome

Komentiraj...
Vidi sve komentare