To je to što me zanima!

Jurili smetlarskim kamionom pa su sletjeli u jarak kraj ceste

Mještani Oporovečkog dola žale se da im ulicom uvijek jure kamioni čistoće. Pošto je cesta neasfaltirana diže se prašina. U Čistoči kažu da nastoje voziti što sporije
Vidi originalni članak

Cesta nije asfaltirana i ima puno djece, a oni divljaju s tim kamionom po cesti. Susjed ih je zaustavio i zamolio da se malo sporije voze, no odgovorili su mu da im se žuri. I 50 metara dalje su sletili u jarak, prepričao je čitatelj 24sata.

U mjestu Oporovečki dol u Zagrebu u ponedjeljak ujutro kamion čistoće sletio je u jarak uz cestu. Tek su ga sljedeći dan s dvije dizalice uspjeli izvući. Mještani su se, kažu, u nekoliko navrata žalili i prijavljivali brzu i neopreznu vožnju djelatnika čistoće, no radnici se ne obaziru.

- Kada kamion projuri po cesti, prašina se sat vremena ne može sleći. Kako da tu ljudi žive? Također, puna je ulica male djece koja se igraju i mogli bi istrčati na cestu  - uzrujan je čitatelj.

U zagrebačkoj Čistoči tvrde drukčije.

- Kada je ta cesta suha iza našeg kamiona i kod najmanjih brzina diže se prašina, tako da je u takvim uvjetima prevelika brzina relativan pojam. Imamo saznanja o vozilu koje je propalo na dijelu ceste koja je makadam, ali ne zbog prevelike brzine kretanja nego zato što se izmicalo vozilu koje mu je dolazilo u susret. Kontrolom smo utvrdili da je u trenutku propadanja vozila brzina bila ispod 10km/h - kaže Branimir Valašek, voditelj Podružnice Čistoća.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • andi_1 02.06.2012.

    opet lažu stanovnici oporovečkog dola...i tak dugo budu lagali dok Nedaj Bože, nešto se ne dogodi !

  • vectrav6 02.06.2012.

    ako je rub ceste mekan, cak netrebate ni vozit kamion ce propast, tako da i sa 10 km/h se ovo moze desit, a i kod kamiona je brzinu vrlo jednostavno utvrdit

  • rudlavi-brko 02.06.2012.

    10 km? vjerojatno su ga gurali pa im skliznuo iz ruku

Komentiraj...
Vidi sve komentare