To je to što me zanima!

Policija kažnjava bicikliste, a parkira im se na njihove staze

Bicikliste policija kažnjava s 300 kuna kazne ako se voze van označenih biciklističkih staza, a ovakvim potezima tjeraju ih u prekršaj, smatra čitatelj 24sata
Vidi originalni članak

Policajci su u utorak ispred Agencije za komercijalnu djelatnost pokraj Studentskog centra u Zagrebu parkirali na biciklističkoj stazi, a čitatelj 24sata koji nam je poslao fotografije parkiranog policijskog vozila smatra da je na tom mjestu bilo dovoljno prostora da se policijsko vozilo parkira tako da ne smeta biciklistima. Također, ljuti ga što policija za vožnju bicikla izvan označenih biciklističkih staza plaća se kazna od 300 kuna.

- Nije dovoljno što u gradu Zagrebu nema dovoljno biciklističkih staza te ukoliko one postoje, često su isprekidane pa ste primorani voziti se po pločniku, od sada vas i sama policija tjera u prekršaj - objasnio je Boris.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • mb-media 11.05.2012.

    to je ležeći policajac!

  • Amg 11.05.2012.

    Lovac pokušavaju mene kažnjavati svaki dan,ali im baš ne ide jer radim u odvjetničkom uredu! I jako dobro znam da te zakon tretira baš kako on to želi u toim trenutku. Sad će te tretirati kao ravnopravnog sudionika u prometu,a kasnije drugačije! Rekao sam, jednostavno nema soldirnosti između sudionika u prometu, a iz iskustva govorim kako su danas ljudi isfrustrirani i zbog privatnih problema što znatno utječe na ponašanje,pogotovo agresivnost u prometu! Kada bi se poštovalo ograničenje brzine od 40 km/h po zelenom valu onda bi se biciklisti mogli voziti uz desni rub ceste!

  • Amg 11.05.2012.

    Tko kaže da ne smije???? Zakon??? Zakoni su tu da se krše a pogotovo sa strane onih koji bi ih trebali provoditi. slika sve govori. Zagreb definitvino nije grad gdje se možeš po centru voziti biciklom. i te staze koje postoje jedva da se možeš voziti po njima. odličan primjer je opet kažem Gundulićeva. Pješaci da ne bi kročili na biciklističku stazu se ne mogu mimoilaziti normalno od kanti za smeće. Zašto? Jer na dobrim dijelom još postoje parkirna mjesta! tko god da je to projektirao nije uopće mislio na bicikliste. drugi,još bitniji faktor je taj da se nema vozačke kulture ( kulture općenito ) a kamoli vozačke solidarnosti prema drugim sudionicima u prometu! To doživljavam svaki dan jer zbog prirode posla radim dnevno minimalno 120 km samo gradske vožnje. U Budimpešti nema trubljenja,spominjanja rodbine i ostalog što ide uz salvu psovki... nigdje nisam doživio vozačku nekulturu ( a i sa strane biciklista ) kao u Zagrebu!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare