To je to što me zanima!

Kod Dubrovnika pijavica dizala more i do 100 metara u zrak

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Olujno nevrijeme pogodilo je Dubrovnik u utorak. Iz nestabilnih oblaka nastala je pijavica na moru. Krenula je prema kućama. U uvali Lapad je udarila u obalu
Vidi originalni članak

Pijavica se stvorila na moru u utorak oko 12.40 sati kraj Dubrovniku. Nekoliko čitatelja 24sata vidjelo ju je i snimilo.

- Pijavicu sam fotografirala oko 12.45 sati. Bila je na moru, a išla je prema Lapadu. Nije išla prema centru grada. Ljudi se nisu bojali, već su zadivljeno gledali prema njoj - rekla nam je Nikol Čučak, čitateljica 24sata.

- Ogromna pijavica stvorila se na otvorenom moru. Bacala je more i do 100 metara u zrak. Mislila sam da će krenuti prema kućama, no nije. Prošla je kroz uvalu te se razbila o stijene - rekla nam je čitateljica 24sata koja je snimila pijavicu u njezinom nastajanju.

Inače, pijavice nastaju zbog nestabilnog vremena. More kao izvor vlage pogoduje nestabilnosti vremena te nastaju kumulonimbusi - olujni oblaci iz kojih nastaju pijavice.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • K3DO 15.12.2011.

    a očekivao sam lijepši izgled pijavice, ovo debelo dno pijavice mi se nije dopalo :D

  • sevenofnine 14.12.2011.

    Nagledala sam se toga cijeli život

  • nastroje 13.12.2011.

    Pijavice na moru vidim svake godine, ali da je jedna dosla ovako blizu kopna i kuca/hotela dosad nisam vidila....

Komentiraj...
Vidi sve komentare