To je to što me zanima!

Lovili su škampe, u mrežu im se zapleo morski pas volonja

Ribari s koće 'Pipi Mali' lovili su škampe kod Jabuke. Bacili su mreže u more i krenuli s lovom. Nakon što su izvukli mreže, ugledali su u njima morskoga psa,volonju
Vidi originalni članak

Isplovili smo u zoru. Kad smo došli do Jabuke, bacili smo mreže u more. Bačene mreže smo sedam sati vukli kroz Jadran da bi ulovili što više škampi. Kad smo povlačili mreže natrag u koću, u mreže se zapleo morski pas, rekao nam je Nedjeljko, jedan od ribara na koći 'Pipi Mali' u čije se mreže zapleo morski pas prije tjedan dana.

- Volonja je bio težak 330 kilograma i dugačak 3 metra. Iznenadili smo se ulovom. Kad smo morskog psa izvukli iz mreža,  već je uginuo. Pošto smo sedam sati lovili bez prestanka, vjerojatno se zapleo u mreže i već u njim uginuo. Mreže, nasreću nije rastrgao tako da smo mogli nastaviti s ribolovom - dodaje Nedjeljko.

Doktor Alen Soldo, stručnjak za morske pse, potvrdio nam je da se radi o morskom psu volonji koji je zaštićena vrsta u Jadranu.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • andi_1 10.05.2012.

    Sva sreća da su zaštićeni inaće bi se skoro svi zapleli u mrižu :-)

  • sakyosijek 10.05.2012.

    dalmatincima sve sto je zasticeno "slucajno "se uhvati u mrezu riba,rakovi,kitovi,morski psi uskoro ce se i medvjedica "slucajno" uhvatit u mrezu

  • kruno0071 10.05.2012.

    ma sve ih pofatajte,dok je vrijeme,jer ako se razmnoze nadrapali smo!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare