To je to što me zanima!

Magadenovac: Nafta se izlila iz oštećenog naftovoda i zapalila

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Naftovod je puknuo u četvrtak zbog korozije. Nafta se zapalila, a ugasili su je vatrogasci. Potom su je pod nadzorom opet zapalili kako bi sanirali ostatke nafte
Vidi originalni članak

Cijev naftovoda puknula je u četvrtak u mjestu Magadenovac pokraj Donjeg Miholjca jer ju je nagrizla korozija. Nafta se izlila na 50-ak četvornih metara privatnog zemljišta i u petak ujutro iz nepoznatog razloga zapalila. Ubrzo su intervenirali vatrogasci i ugasili plamen. 

No tada su se suočili s problemom kako sanirati zemljište od ostatka nafte. Vatrogasci su odlučili ponovo, pod nadzorom stručnjaka iz Ine, zapaliti vatru i ostaviti naftu da do kraja izgori. Stvorio se velik oblak dima, koji se mogao vidjeti kilometrima uokolo.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • branko3005 25.06.2011.

    i sada neka netko kaže kako se Ina pridržava zakonskih odredbi o zaštiti okoliša, pa ovo je ekološki incident, za koji usput rečeno, Ina neće nikome platiti ni jedne lipe, a kad tamo neki seljak zapali svoju slamu na svojoj njivi, maltene zvarši u zatvoru. Kako to da se nitko ne zapita kad će već jednom za isto djelo svi jednako i odgovarati.

  • Prva Proleterska_1 18.04.2011.

    Budite sretni , pa ovo gori ka Kuvajt .

  • ujo66 04.01.2011.

    vatra je jos uvijek najbolji nacin da se uniste dokazi o pricinjenom zlocinu i kolicini stete. vidjet ce te da za ovo nitko i nikada nece odgovarati

Komentiraj...
Vidi sve komentare