To je to što me zanima!

Mega-jabuke: Toliko su velike da ih ne mogu držati u rukama

I prije je jabuka čitatelja iz Zadra rađala, ali nikad ovolike plodove. Neke su teške i do 80 dekagrama. Turiste posebno oduševljavaju, beru ih i slikaju se s njima
Vidi originalni članak

Kako sam vidio da se turisti koji odsjedaju u mojim apartmanima toliko zanimaju za moje delišes jabuke, da stalno pitaju mogu li ubrati koju pa se s njima i slikati, iznenađeni time kolike su, pomislio sam da bih se mogao javno pohvaliti. Očigledno u vrtu imam atrakciju, priča čitatelj iz Smiljevca u Zadru o svojim prilično krupnim jabukama koje su plodove dale u kolovozu i još uvijek zriju. Neke su teške i do 80 dekagrama.

- Nisam im ništa drukčije radio ovaj put. Ranije su bile normalne jabuke, a ove najnovije ne mogu mi ni u šaku stati. A ja stvarno imam krupne ruke. Bavio sam se nekoć i boksom. Eto kolike su onda jabuke kad je za njih moja ruka premala - kaže ponosni vlasnik mega-jabuka. 

Vjeruje da je recept za rast ove godine pojačanija vlaga. 

- Inače je tu fontana koja ih uvijek zalijeva, a ovoga ljeta ova silna kiša vjerojatno je također doprinijela da ovako "buknu". Svi u susjedstvu sad bi htjeli takve, ali ne uspijeva im. Moje su fenomen - hvali se čitatelj i nada se da će barem neke uspjeti sačuvati od oduševljenih turista i drugih znatiželjnika koji žele probati kakvog je okusa atrakcija. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • tulipan-ka 02.12.2014.

    Zašto??takve ima i moj susjed ,voćar, pa su mu sada problem jer ih nitko neće otkupiti jer nisu po standardu,valjda od puno vlage ove godine...ima stari nasad jabuka oko 5-6 god

  • JBravarT 31.08.2014.

    Bojim se da će uskoro ovakve jabuke biti normalne na isti način kao što su crvi u jabukama postali daleka prošlost .

  • Prva Proleterska 30.08.2014.

    Dali ste sadnice kupili na Poljoprivrednom sajmu u Krškome ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare