To je to što me zanima!

Megaralje: Kraj Poreča ulovili psinu dugu 9 metara i tešku 2 t

Ribetina se zaplela u mrežu ribarske obitelji Bibulić, a tijekom noći se ugušila. Gorostasna psina može narasti do 18 metara, a u Jadran dođe od veljače do svibnja
Vidi originalni članak

Ribarska obitelj Bibulić nije mogla brodskom dizalicom izvući mrežu iz mora kraj Poreča u četvrtak ujutro. Dizalica nije imala snage pa im je u pomoć stigao drugi ribarski brod. Izvukli su samo jedan dio ribetine duge devet metara i teške oko dvije tone.

- Zaplela se u mrežu i ugušila tijekom noći. Nikad nisam nešto ovako ulovio - rekao je Fausto Bibulić (66) iz Tara kraj Poreča. On je s bratom Rugerom (54) te njegovim sinovima Marinom (28) i Viliamom (20) imao nesreću uloviti gorostasnu psinu.

- Bolje bi bilo i za njega i za nas da ga nismo ulovili. Ne bismo imali posla s mrežom, a on bi ostao živ. Ovako smo ostali i bez ulova - rekao je Marino. Gorostasna psina može narasti i do 18 metara. Hrani se zooplanktonom, a u Jadran dođe od veljače do svibnja. Tad ide u Mediteran.


Idi na 24sata

Komentari 45

  • šakić 03.05.2012.

    lako van je za ovu psinu ,al ja se bojin glavonje !!!!

  • more1 30.04.2012.

    Pa dobro ljudi jeste li vi normalni? Kao 1. dragi novinaru,toliko si neprofesionalan i takve gluposti pišeš da to nisu istine!! Otkud ti 18 metara? Da se možda sa nekim stručnjakom prije konzultiraš bilo bi ti bolje!!! Maksimalni ulov je 12,27 a prosjek je 9 m. Znači dodao si 9 m Kao 2. Kakve megaralje? Čitam ovo i smijem ti se! Zubi su mu manji od 1 cm, hrani se planktonom i sasvim je bezopasan za ljude! Od orla si napravio leptira,želiš prodat priču i natjerat ljude da čitaju tvoje članke a zapravo takve ne suvisle glupposti pišeš da ni sam neznaš o čemu pišeš!!! Daj se malo informiraj prije jer čitam ovo i smijem ti se!

  • andi_1 29.04.2012.

    ...e pa ti sad plivaj dalje od plićaka :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare